Acasă Politica Nicolae Robu (PNL): Societatea civilă trebuie să pună o presiune mai mare...

Nicolae Robu (PNL): Societatea civilă trebuie să pună o presiune mai mare pe partidele politice

DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu copresedinte PNL Timis 02Românii s-au obişnuit să se plângă mai tot timpul de politicieni şi guvernanţi, spunând că nu-i reprezintă, că lucrează împotriva intereselor lor. Dar aceşti oameni politici nu au ajuns în Parlamentul României „forţând uşi”, ci ca urmare a votului pe care l-au obţinut din partea populaţiei.
Ca urmare, şi oamenii care au acces la ştampilă în ziua votului, au o răspundere şi chiar o vină.
Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu vine în pragul anului electoral cu opinii interesante în acest sens.
„Ne tot mirăm acum că ajung anumite personaje în anumite funcţii. Blamăm clasa politică zilnic, de parcă ar fi fost paraşutată din Cosmos. Clasa politică este rezultatul opţiunilor societăţii, este emanaţia societăţii. Societatea nu are nicio răspundere? Niciun parlamentar nu a ajuns acolo forţând o uşă, ci obţinând voturi din partea cetăţenilor.
Pe fondul unei educaţii care nu a fost însuşită de cetăţeni, s-a ajuns ca cetăţenii să greşească la vot.
Partidele, au greşit, şi ele, când au numit astfel de oameni, dar s-a întâmplat ca cetăţenii să nu corijeze opţiunea partidelor.
Am constatat că votul uninominal nu a fost o soluţie bună, ci un număr de oameni necorespunzători au ajuns în poziţii înalte, de parlamentari.
Atunci când partidele politice îşi întocmeau o listă, ei îşi asumau acele nume, pentru că în principiu, partidele politice erau preocupate să vină cu oameni cât mai buni pentru a fi mai atractivă lista.
Este o realitate că partidele politice nu au acordat suficientă atenţie acelei selecţii. Este o realitate că şi în interiorul partidelor a funcţionat acel principiu al clientelismului, al găştilor, şi că alături de oameni corecţi au ajuns în poziţii eligibile şi oameni de la polul celălalt, care au dezamăgit şi au adus mari deservicii partidelor şi clasei politice.
Să înţelegem clar că nu se poate imagina o societate democratică fără partide şi tocmai de aceea se impune ca societatea să manifeste o presiune faţă de partide şi în partide să se conştientizeze mai bine rolul lor şi să se cureţe de oameni incapabili, incompetenţi, iar în interiorul partidelor să funcţioneze principiul meritocraţiei.
Persoanele promovate de mine s-au dovedit a fi corecte, cel puţin până în momentul de faţă.
Dar eu răspund numai pentru mine şi pentru actele mele”.

Comentarii

comentarii