Acasă Politica Nicolae Robu: “Prioritatea absolută a oricărui actor politic responsabil al României trebuie...

Nicolae Robu: “Prioritatea absolută a oricărui actor politic responsabil al României trebuie să fie înlăturarea PDL şi a acoliţilor săi de la putere”

393
DISTRIBUIȚI

Alianţa PNL+PC-PSd e tot mai vioaie, pe zi ce trece. Se fac planuri pentru alegeri şi pentru anii ce vor urma, în această formulă. Scopul principal e înlăturarea guvernării PDL.  “Plecând de la faptul că, sub conducerea lui Traian Băsescu, Emil Boc ş.a.m.d, PDL afundă din ce în ce mai adânc România în criză, făcând, zi de zi, viaţa cetăţenilor şi, în egală măsură, a agenţilor economici, tot mai grea, politizând fără precedent justiţia, administraţia, educaţia şi sănătatea, jefuind la proporţii inimaginabile bugetul statului, periferizând tot mai mult şi chiar izolând România pe plan internaţional, subscriu la aserţiunea că prioritatea absolută a oricărui actor politic responsabil al României trebuie să fie înlăturarea PDL şi a acoliţilor săi de la putere. Subscriu, de asemenea, la ideea că scoaterea PDL şi a acoliţilor săi de la putere se poate face doar printr-o alianţă PNL&PC – PSD”, a declarat senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş.

“Ar fi corect ca atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene şi chiar şi deputaţii şi senatorii să fie aleşi în două tururi”

Robu este pentru alegerea preşedinţilor de consilii judeţene şi a primarilor în două tururi de scrutin, nicidecum într-un singur tur, cum se încearcă a se face… “Aştept, însă, din partea PSD un comportament altfel decât cel avut când a fost la putere, atât în perioade mai îndepărtate, cât şi în 2009. Nu pot fi necircumspect, spre exemplu, când, nu mai demult decât în ultima sesiune parlamentară, un grup masiv de parlamentari PSD, împreună cu parlamentari PDL, au iniţiat un demers legislativ – aflat încă pe rol! -, care prevede alegerea, alături de preşedinţii consiliilor judeţene şi a primarilor tot într-un singur tur de scrutin,  sfidând principiile democratice, interesul popular, doar în interesul de partid – acelaşi şi pentru PSD, şi pentru PDL. Eu cred că, dimpotrivă, ar fi corect ca atât primarii, cât şi preşedinţii de consilii judeţene şi chiar şi deputaţii şi senatorii să fie aleşi în două tururi de scrutin (evident: ultimii în ipoteza că, în privinţa lor, nu se revine la liste)”, mai spune Robu.

“Nu există, în plan local, niciun fel de disensiuni între PNL, PC şi PSD”

“Sunt de acord ca, la viitoarele alegeri parlamentare, PNL&PC să participe în alianţă cu PSD, cu candidaţi unici la nivel de colegiu uninominal, mizând pe o înţelegere echitabilă a părţilor. Şi cred că acest lucru trebuie  convenit între cele două forţe, de pe acum, pentru că nu e deloc exclus, în opinia mea, să se ajungă la alegeri parlamentare anticipate. Consider, însă, că este prematur să discutăm tranşant despre modul în care ne vom prezenta în alegerile locale în 2012. În primul rând, pentru că nu ştim după ce lege acestea se vor desfăşura, apoi nu ştim dacă ele vor fi înainte, deodată sau după alegerile parlamentare, apropo de cele menţionate mai sus. Nu există, în plan local, niciun fel de disensiuni între PNL, PC şi PSD. Dimpotrivă, avem relaţii foarte bune, care pot fi o bună premiză pentru succesul alianţei noastre”, declară senatorul liberal.

Comentarii

comentarii