Acasă Administraţie Nicolae Robu recunoaşte: ”Avem dificultăţi foarte mari”

Nicolae Robu recunoaşte: ”Avem dificultăţi foarte mari”

703
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu se ceartă din nou cu guvernul pentru că nu are bani şi cere să se dea administraţiilor publice locale cota parte de 60% din impozitul pe venit şi pe primele trei luni din 2019, întrucât sumele au intrat doar din luna aprilie.

Edilul spune că guvernul a împovărat primăriile cu plăţile sociale pentru aparţinătorii persoanelor cu handicap.

“Este o nemulţumire generală a tuturor primarilor de municipii, oraşe, comune, indiferent de culoarea politică, pentru că realmente funcţionăm foarte greu. Unii spun că intră în incapacitate de plată. (…). Şi noi avem dificultăţi foarte mari şi nu mai ştim ce să facem pentru că nu putem să oprim dezvoltarea oraşului. (…). Noi, primarii, cerem să ni se dea şi pe primele luni ale anului 2019 partea de 60% din cota din impozitul pe venit colectat pe raza unităţii noastre administrativ – teritoriale, şi nu doar 43% cât s-a dat anul trecut. Cerem diferenţa. De abia din luna aprilie am luat 60%. Cerem să se aloce sume suplimentare astfel încât să ne rămână bani de investiţii, să nu fim în situaţia în care să cheltuim toţi banii pe indemnizaţiile persoanelor cu handicap. Statul a lăsat totul în cârca noastră. Este o sarcină de 22 de milioane de lei în plus. Toate aceste cheltuieli totalizează 62 de milioane de lei”, a spus primarul Nicolae Robu.

Dacă municipalitatea ar câştiga respectiva diferenţă de la guvern, în conturile primăriei ar intra până la 50 de milioane de lei. 

Comentarii

comentarii