Acasă Actualitate Nicolae Robu, ”roata-linghispir” din centrul Timișoarei. “Atei, deranjați de imaginea Catedralei!”

Nicolae Robu, ”roata-linghispir” din centrul Timișoarei. “Atei, deranjați de imaginea Catedralei!”

DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Timisoarei, Nicolae Robu, critica dur decizia administratiei Dominic Fritz de a amplasa o roata panoramica in piata centrala a orasului, in cadrul pregatirilor pentru Targul de Craciun.

Intr-o postare pe Facebook, sub titlul „Spatiul dintre Opera si Catedrala – rupt de o roata-linghispir”, Nicolae Robu se arata extrem de deranjat de prezenta instalatiei in Piata Victoriei, comparandu-i pe actualii edili ai orasului cu activistii de partid din vremea comunismului, iar pe Fritz cu Ceausescu.

„In timpul comunismului, se vorbea ca Ceausescu avea repulsie sa tina cuvantari de la balconul Operei, deranjandu-l cumplit vederea Catedralei in partea opusa a Pietei Victoriei. Iata, a trebuit sa treaca 33 de ani pt a se ajunge ca alti atei sa fie deranjati de imaginea Catedralei, opturand vizibilitatea spre ea!

Cu ce? Cu o roata-linghispir! Pai acesta-i locul pt asa ceva, oameni buni? Piata Victoriei?! Superbul loc dintre doua superbe si pline de simboluri cladiri, Opera si Catedrala?!

Si eu am avut propuneri in acest sens, dar le-am respins fara nici cea mai mica ezitare! Pt ca eu iubesc orasul, ii iubesc valorile, ii iubesc simbolurile!

Un trecator pe-aici, in misiune de capatuire personala si jocuri pt grupuri de interese oculte, cum e Fritz se iubeste doar pe el! P.S. Apreciem arta fotografica, felicitari autorului pozei, Marius Ivanov” este mesajul fostului primar al Timisoarei.

Pe de alta parte, Adrian Lulciuc, consilier local PNL, a descoperit că roată panoramică a primarului Dominic Fritz, prezentată ca fiind marea surpriză a Târgului de Crăciun din acest an, este de fapt roata din Parcul de distracții de la Costinești.

”Și vouă vi se pare puțin penibil, nu-i așa? Poate dl primar s-a hotărât în cele din urmă să își facă iarna car și vara sanie, de vreme ce “surpriza” de Crăciun se numește Roata Soarelui (Sun Wheel). Sau o fi vreun slogan care să ne aducă în atenție că nici iernile nu mai sunt ce au fost odată. Poate că din zâmbetele copiilor care oricum nu au alte modalități de distracție în Timișoara, va mai răsări un pic soarele și în orașul nostru atât de frumos, dar atât de prost administrat,” spune Adrian Lulciuc.

Comentarii

comentarii