Acasă Actualitate Nicolae Robu se ia, din nou, de Continental Cauciucuri: 1.000 de euro...

Nicolae Robu se ia, din nou, de Continental Cauciucuri: 1.000 de euro pentru ASU, prea puţin

547
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a bătut din nou obrazul spre compania Continental Cauciucuri, care doar poluează Timişoara şi se laudă că susţine cu câte 1.000 de euro vreo acţiune sportivă, sumă derizorie. Aşa cum fac cei avuţi cu coloniile, unde aruncă sărăcimii câte o fărâmă.

Edilul a răbufnit după ce a citit ştiri, în presa de luni, în care Continental Cauciucuri Timişoara s-a lăudat că ar fi dat în ultimii şase ani 1 milion de euro pentru diferite acţiuni, pe care acum Nicolae Robu cere să i le numească.

“Noi ştim foarte bine că firma Continental Cauciucuri creează multe neplăceri pentru o bună parte din oraş şi mai sunt şi altele încă neidentificate, care creează astfel de neplăceri, degajând mirosuri neplăcute. După 3 săptămâni când eu am avut o luare de poziţie foarte critică, nu s-a mai simţit deloc mirosul, acum se simte din nou. Nu ştiu de la cine. Continental este deja un producător identificat de astfel de mirosuri neplăcute, iar cetăţenii îşi fac griji că este chiar mai mult decât atât”, a declarat marţi Nicolae Robu, în conferinţa de presă.

El a adăugat că municipalitatea nu vrea în compensaţia poluării ca cineva să vină să susţină evenimente culturale, sportive, pe educaţie, sănătate, mediu.

“Noi dorim ca cine vrea să susţină, să o facă fără nimic în compensaţie din partea noastră, dincolo de bunăvoinţa totală în tratarea problemelor pe care le au, în celeritatea rezolvării problemelor cu care se confrunt, în relaţia cu administraţia publică locală. Atât. Altfel, nu facem nicio concesie nimănui”, a precizat primarul, care nu s-a putut abţine de la un comentariu.

“Am citit luni că firma Continental Cauciucuri sprijină echipa ASU Politehnica cu 1.000 de euro. Domnule, această echipă este ţinută cu strădania unor tineri care sunt suporteri înfocaţi şi cu toată zbaterea lor începând din 2012 şi merită susţinerea din partea cât mai multor agenţi economici pentru că tinerii aceştia, fără suportul agenţilor privaţi nu pot să strângă suficienţi bani pentru a face faţă cheltuielilor din fotbal pentru o performanţă de la un anumit nivel în sus. Firma Continental Cauciucuri, să dea 1.000 de euro? Păi trebuia să dea minimum 10.000 de euro, dacă a vrut cu adevărat să sprijine o iniţiativă care merită tot sprijinul. O mie de euro mi se pare de-a dreptul ridicol pentru un concern cu o asemenea cifră de afaceri, care beneficiază în Timişoara de tot ce vrea pentru a face un profit frumos, mai puţin de toleranţă faţă de poluare. De asta nu va beneficia niciodată, dar în rest, beneficiază de absolut totul.

Numai reclama făcută din ştirile de luni, că e mare sponsor, valorează mai mult de 1.000 de euro. Chiar suntem luaţi ca o ţară de mâna a şaptea, ca o colonie în care te duci şi le arunci amărâţilor care mor de foame câte ceva de ciugulit şi eşti ridicat în slăvi? Cred că este ruşinoasă această atitudine, ştiu ce urmează cu această luare de poziţie din partea mea, dar lucrurile mai trebuie puse la punct. Cică, s-ar fi sprijinit domenii dintre cele enumerate de mine cu 1 milion de euro în şase ani! De ce nu se spune concret ce s-a sprijinit în fiecare an? Iar 1 milion de euro în şase ani… Atunci să facem socoteala pe 20 de ani, că sună şi mai bine. Dacă ne uităm la firme mici, dacă ASU ar prezenta câţi bani au strâns aceşti tineri prin entuziasmul lor, vom vedea că strâng dintr-o singură acţiune mai mult de 1.000 de euro, cât spune această firmă că a dat. Cred că trebuie să arătăm că nu suntem chiar fie-te cine, să fin trataţi la modul acesta”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul a adăugat din că în timp ce alţii vor să alunge companiile multinaţionale, el vrea să le atragă în Timişoara.

“Se ştie bine, noi avem un număr mare de multinaţionale, care virează locuri de muncă bine plătite, interesante profesional, în general. În plus, contribuţiile care se aduc la diverse bugete sunt şi ele importante. Oricând voi asigura tot sprijinul pentru orice multinaţională, companie care vrea să-şi desfăşoare activitatea în Timişoara, dar fără poluare. Eu vreau ca economia Timişoarei să fie în continuare cât mai dinamică, puternică. (…). Nu întâmplător, Institutul Naţional de Statistică plasează Timişul pe locul I, după Bucureşti, la investiţii străine, cu 4 miliarde euro, locul II fiind ocupat de Prahova cu 2,25 miliarde de euro, locul III Braşov cu 2,2 miliarde euro, locul IV Constanţa, cu 2,12 miliarde de euro, pe locul V Cluj, cu 1,93 miliarde euro, locul VI Mureş,  locul VII Arad cu 1,21 miliarde euro etc. Mi-ar plăcea însă să văd şi o altă abordare din partea unora dintre agenţii economici, mai mult respect pentru comunitatea locală şi o conduită mai demnă de numele pe care le poartă şi de ceea ce înseamnă pe plan mondial o economie modernă, care nu se mai limitează la a fi focusată doar pe profit, ci şi de implicare în comunitatea în care funcţionează”, a încheiat Robu.

Comentarii

comentarii