Acasă Actualitate Nicolae Robu și-a găsit ocupație, după ce își termină mandatul de primar

Nicolae Robu și-a găsit ocupație, după ce își termină mandatul de primar

4952
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu, în posibil ultima conferință de presă „ordinară” la Primăria Timișoara, pe 27 octombrie, a declarat că vrea și el să se implice în lupta cu COVID-19, după ce noul primar, Dominic Fritz, îi va lua locul. Robu consideră că în România, dar și în alte părți, s-au impus măsuri, uneori, fără bază științifică. El, împreună cu o echipă, vrea să se implice în depistarea locurilor unde există o probabilitate ridicată de transmitere.

„S-a acționat, peste tot, nu doar în România, nu doar în Timișoara, ca la panică. Așa cum toată planeta știe, această pandemie a prins omenirea nepregătită. Am văzut în China sau Italia, la început, unde au fost cele mai multe infectări, nu s-a abordat subiectul acesta mai cu sânge rece, mai științific. (…) Altfel, multe dintre măsuri sunt luate, fie că știm că le-au luat și alții, fie că ne întrebăm „ce mai putem face?”. Nu avem suport științific, ca argument sigur. Nu vreau să fiu înțeles greșit, nu vreau să aduc o culpă nimănui”, a spus Robu.

Ideea lui despre posibila sa implicare este următoarea: „Am de gând, de îndată ce voi fi mai liber, într-un număr de zile, am de gând să fac voluntariat, cu o echipă, aproape constituită deja, să fac un studiu, pentru a identifica locurile în care s-au produs cele mai multe infectări. Desigur, se va face cu o anumită probabilitate, nu vom putea avea concluzii cu o rigoare foarte mare. Totuși, vom putea să tragem niște concluzii. Am în minte o procedură, și cum să fie colectate aceste date. Stăpânesc acest mijloace și teoretice și practice, de a studia procese și fenomene și de a trage concluzii”.

Robu consideră că este foarte periculoasă, în ultima perioadă, părerea multor cetățeni care încă nu cred că ne confruntăm cu o pandemie în adevăratul sens al cuvântului. „Ne confruntăm cu o pandemie, cu o epidemie, cu un virus periculos. Că nu în toate cazurile se dovedește a fi periculos, asta e altceva. Am trecut (în Timișoara – n.r.) de pragul de trei infectări la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Sunt alte localități unde s-a ajuns la 7-8 infectări la mia de locuitori, în aceeași perioadă de timp – asta trebuie să ne îngrijoreze! Din indiferența cu care ei tratează fenomenul, trebuie să înțeleagă: nu e vorba doar de viața lor – fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui –, dar fiecare este obligat să îl protejeze pe celălalt, sănătatea confratelui, cu atât mai mult viața unui confrate!”, a mai adăugat primarul încă în funcție.

Comentarii

comentarii