Acasă Actualitate Nicolae Robu și-a lansat oficial candidatura în cursa pentru un nou mandat...

Nicolae Robu și-a lansat oficial candidatura în cursa pentru un nou mandat de primar – video

DISTRIBUIȚI

După patru ani, Nicolae Robu vrea să revină la conducerea orașului în fruntea căruia s-a aflat timp de opt ani. În lupta cu Dominic Fritz, cel care i-a luat poziția de primar acum patru ani, Robu și-a prezentat oficial viziunea asupra cum va conduce capitala Banatului în următorul mandat, în fața a câteva mii de simpatizanți, la Iulius Congress Hall. De această dată are în spate două partide, PSD și PNL, dar și ”mașina” electorală a acestora.

”Programul de guvernare locală competentă și eficientă pentru Timișoara” cu care Robu intră în cursa pentru postul de primar a fost prezentată celor din sală timp de mai mult de o oră. Iar acesta include multe dintre ideile din mandatele precedente, o serie de schimbări ale celor impuse de actuala administrație, un exemplu fiind sistemul Timpark și revenirea la vechiul mod de funcționare, dar și idei noi. Desigur nu au lipsit criticile și analizele realizate la adresa actualului primar și la problemele pe care acesta le-ar fi creat.

 

Robu și-a făcut intrarea în sală în mod triumfal, avându-i în spate Vasile Blaga, trimis la conducerea filialei județene, dar și de Sorin Ionescu, viceprimarul pe care PSD i-l propune primarului liberal. În grup au mai fost Alfred Simonis, șeful PSD Timiș și Marilen Pirtea, parlamentar PNL. Au strâns mâini, au vorbit cu cei din sală și au promis că va fi mai bine.

”Credeți-mă, mi-e foarte greu să vă vorbesc. Nu știu dacă voi vedeți cum arată această sală. Sunt câteva mii de oameni. Am mii de cursuri susținute, dar emoția de acum depășește tot ce am trăit până acum.”, și-a început Robu prezentarea, emoționat aproape până la lacrimi.

Devenit acum aliat cu Alfred Simonis, Robu și-a adus aminte cum se certa cu acesta, pentru ca acum să descopere că altul era scopul adversarului său de atunci.

”Au trecut zece ani, da, s-a schimbat foarte mult de atunci. Mă provoca non-stop, în ședințele de consiliu local și eu, în naivitatea mea, nu realizat că el are o țintă, pe care a mărturisit-o acum. Și mușcam, mă ambalam, reacționam așa cum face omul când pune prea mult suflet și simte că nu e lăsat să facă ce vrea el cu tot sufletul. E mult schimbat, dar vreau să spun că și eu sunt mult schimbat”,  a mai spus fostul primar.

Robu a vorbit de noi creșe și grădinițe, de parcuri, de achiziția de noi mijloace de transport eco, de revenirea Timpark la sistemul anterior, fără plata parcării rezidențiale și limitarea impunerii până la ora 17.

El admite că a greșit, dar spune că nu a greșit niciodată față de oraș, ci doar prin reacții la provocări.

”Acea înfrângere din 2020 mi-a căzut foarte bine, credeți-mă. A fost un prilej de analiză lucidă a ceea ce am făcut și mi-am identificat multe greșeli. Greșeli de atitudine, față de oraș nu au greșit cu absolut nimic. Am pus viață din viața mea, dar, ca atitudine, când eram provocat greșeam. (…) Nu mai reacționez, nici măcar când nu sunt respectat, atât de mult m-am înțelepțit”, a spus Nicolae Robu.

Candidatul Robu a vorbit și despre alianța PSD – PNL, sau PNL – PSD, a baleat între cele două sintagme, și a spus că aceasta este o oportunitate, una în care este alături de ”confrații de la PSD”.

”E nevoie de o Românie stabilă. Este o șansă alianța de guvernare PSD – PNL, sau PNL – PSD, am spus din politețe PSD prima dată, pentru că sunteți oaspeții noștri aici, stimați confrați PSD-iști. Este o șansă că ea există, că avem alianța electorală și sunt convins că reușim să asigurăm stabilitate de guvernare la nivel național și o guvernare locală în stabilitate”, a mai spus Nicolae Robu la prezentarea programului său.

În discursul susținut, Robu a cerut celor prezenți să voteze cu această alianță, dar și să convingă cât mai multă lume să îl voteze. De asemenea, a spus că el nu mai vrea să facă politică, ci administrație. În viziunea lui Robu, Timișoara trebuie să devină ”Un loc în care se trăiește bine, în libertate, prosperitate, securitate și calm”.

Tehnic, Robu a vorbit de noi creșe și grădinițe, dar și de reabilitarea celor existente, de parcuri, de achiziția de noi mijloace de transport eco, de revenirea Timpark la sistemul anterior, fără plata parcării rezidențiale și limitarea impunerii până la ora 17. Desigur, subiectul stadionului nu a lipsit nici din prezentarea sa, la pachet cu un megacomplex destinat academiilor de copii din diferite sporturi, dar și cea a stadionului de atletism, lansat în precedentul mandat. Un ”subprogram” ar urma să fie cel pentru poduri, în timp ce pe drumul are 58 de obiective. Una din viziunile lui Robu include realizarea a șase benzi pe Torontalului, Aradului sau Buziașului și Calea Șagului. O altă idee promovată într-un mandat precedent, cel al dublării peste calea ferată spre Săcălaz.

O altă idee lansată de Robu e cea a Casei Muzicii. Adică o serie de săli de repetiții si spectacole, amenajate în pasajul subteran din fața Operei, în locul în care proiectul de regenerare urbană pentru centrul Timișoarei era prevăzută o cu totul altă viziune.

Comentarii

comentarii