Acasă Politica Nicolae Robu: ”Sunt convins că voi avea votul multor simpatizanţi sau membri...

Nicolae Robu: ”Sunt convins că voi avea votul multor simpatizanţi sau membri USR şi Plus”

629
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a comentat în conferinţa de presă de marţi afirmaţia liderului USR, Dan Barna, care l-a comparat cu primarul Gabriela Firea. Robu a răspuns că nu crede că acele afirmaţii îi aparţin respectivului lider.

“Aveam o părere bună despre el, nu cred că a fost în stare să spună aşa ceva. O fi avut ceva în ureche, ca în povestea cu Neghiniţă, şi i se şoptea. Nu consider că este tâmpit, chiar l-am vorbit de bine până acum, pentru că mi s-a părut că a avut atitudine echilibrată şi tocmai îl puneam în antiteză cu cei de aici. Că şi el şi Dacian Cioloş au avut atitudini corecte la nivel naţional, că există un inamic comun, PSD, pentru o anumită parte a societăţii româneşti, grupată în jurul PNL, cel mai mare partid (după PSD, n.r.) respectiv USR şi Plus”, a răspuns edilul Timişoarei.

Nicolae Robu a explodat când a auzit că a existat o discuţie că el ar fi aşteptat să fie candidat la primărie din partea USR-Plus.

“Asta ar fi chiar culmea, să fiu eu candidatul lor! Păcat că un om care promitea se decredibilizează cu astfel de afirmaţii. Veleitarii locali au spus nu de mult că eu sunt un fel de Liviu Dragnea pentru Timişoara. Cât de prost poţi să fii să faci astfel de afirmaţii? Nu are rost să-mi pierd vremea să comentez. Aceşti oameni tocmai asta urmăresc, să mă facă pe mine să vorbesc despre ei şi să-i fac importanţi. Dacă întrebi cetăţenii despre cine este în fruntea nu ştiu cărui partid sau cine este cutare, nu vor şti. Dacă îi întrebi cine este Nicolae Robu, cred că ne dăm seama ce vor răspunde”, a comentat Nicolae Robu.

Apoi, edilul a precizat că toate aceste vorbe sunt tâmpenii, întrucât el nu poate fi decât candidat al PNL susţinut de timişoreni.

“Ei (USR-Plus, n.r.) nu mă vor pe mine candidatul lor! Doamne fereşte! Eu nu pot fi decât candidatul PNL sau candidat independent. Să-şi scoată din minte oricine că eu aş putea fi candidatul altcuiva. Cum să fiu eu candidat USR-Plus? De unde a apărut tâmpenia asta? Nu am cerut susţinere de la nimeni. Eu vreau să fiu susţinut de timişoreni. Pe mine m-au votat timişoreni de toate orientările politice. Rezultatul arată, pentru că am avut scor de aproape 2,5 ori mai mare decât a avut PNL, ceea ce înseamnă că dincolo de simpatizanţii liberali, m-au votat cetăţeni ai Timişoarei cu diverse opţiuni politice, pentru omul şi primarul Nicolae Robu, pentru al doilea mandat.

Dacă cineva îşi imaginează că timişorenii votează la comandă politică pentru că le cere un partid sau altul, se înşeală amarnic. Timişorenii votează pentru funcţii cum este cea de primar, omul.

Nu ştiu cine a lansat această discuţie. Eu sunt convins că voi avea votul multor simpatizanţi sau membri USR şi Plus, care mă apreciază pe mine şi care nu gândesc în acelaşi tipar ridicol al veleitarilor cu care se vor lămuri şi ei, sunt convins, pentru că sunt oameni inteligenţi, care au ajuns prin viclenie, în fruntea partidului lor. Eu respect cetăţenii Timişoarei, indiferent de opţiunea politică. Este un respect reciproc, nu sunt habotnic politic. Eu nu am spus niciodată că numai noi putem sau numai noi suntem. Astfel de pretenţii sunt ridicole, excluzându-i pe ceilalţi. Ţi-a pus Dumnezeu o stea în frunte ca să te revendici superior celorlalţi? Este o competiţie în care ar fi frumos să vină fiecare cu proiecte, nu doar cu cuvinte în care nici ei nu cred”, a detaliat Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii