Acasă Actualitate Nicolae Robu, supărat de două clădiri în paragină din faţa complexului Iulius...

Nicolae Robu, supărat de două clădiri în paragină din faţa complexului Iulius Town

DISTRIBUIȚI

După ce și-a asumat și investiţia Iulius Town, benefică pentru Timişoara, primarul Nicolae Robu a atacat dur statul român care deşi vorbeşte despre descentralizare, dă dovadă de păstrarea ideii de centralism, prin proprietăţile pe care le deţine dar pe care nu şi le îngrijeşte,lăsându-le să devină paragini ruşinoase pentru orice oraş.

El a menţionat două astfel de clădiri de pe Calea Aradului, din zona Iulius Town, o fostă policlinică privată (Gârleanu) şi un fost club, ambele fiind acum ruine, aparţinând Societăţii Naţoinale pentru Radiocomunicaţii.

“Este inadmisibil ca statul român să păstreze asemenea paragină într-un oraş, oricare ar fi el. Nu este normal ca statul să ţină în proprietate lucruri care au intrat la un moment dat în patrimoniul său şi să fie lăsate de izbelişte într-un asemenea hal. Nu le putem trece în proprietatea noastră (..). Se ţine cu dinţii de ideea de centralism, prin intermediul proprietăţilor”, a spus Nicolae Robu.

El a explicat că atunci când astfel de proprietăţi sunt la autorităţile locale există un interes pentru administrare şi valorificare şi a anunţat că va fi necruţător, că va continua să dea avertismente şi se va trece la amenzi oricâte trebuie, proprietarilor şi administratorilor clădirilor respective.

“Nu au dat niciun semn că îi interesează şi mi se pare anormal să mai ţii aşa ceva prin preajmă”, a conchis Robu.

Comentarii

comentarii