Acasă Politica Nicolae Robu susține că alegerile conturbă viața comunității

Nicolae Robu susține că alegerile conturbă viața comunității

873
DISTRIBUIȚI

În acest an, la alegerile locale prezența la vot a cetățenilor va fi una mult mai numeroasă, crede Nicolae Robu, liderul PNL. Interesul cetățenilor e mai mare, interesul partidelor (deja) mai ridicat, iar aceasta se simte deja din precampanie. Partidele văd un interes mai ridicat și reacționează in consecință. Totuşi, deşi lupta se anunţă mai plină de viaţă în acest scrutin, liderul PNL Timiș vrea să arate că nu e afectat de aceasta.

„Probabil că prezenţa la vot o să fie mai numeroasă la aceste alegeri, acum e mai interesată campania. Vom vedea dacă voi trece de 50% sau va fi un al doilea tur.

Pe mine nu m-a preocupat nicio dată cu cine mă confrunt, să nu fie receptată aceastp afirmaţie ca şi o aroganţă, am 30 de alegeri la activ nu m-au preocupat niciodată contracandidaţii, poate câteodată am răspuns acestora, când m-au obligat să le dau replică. Nu vreau să evaluez eu adversarii acum. Într-adevăr, văd o emulaţie mai mari la aceste locale. Vor vedea cetăţenii cine e mai bun. Un candidat trebuie să vină cu ce realizări a avut el, inclusiv vârsta acestuia contează”, a spus Rob.

O altă concluzie interesantă a șefului PNL Timiș este că, după părerea sa, sunt prea a multe alegeri în România.

Astfel de scrutinuri perturbă activitatea unei comunităţi, pentru că rezultatele obţinute de partide schimbă modul în care acea comunitate funcţionează.

“Sunt prea multe zile cu alegeri”, spune liderul PNL Timiş. În aceste condiţii susţinerea în paralel a alegerilor locale şi a celor generale e cea mai bună soluţie. De fiecare dată când configuraţia politică se schimbă sau se organizează o campanie electorală, lucrurile se schimbă în comunitatea unde au loc”, a mai spus acesta.

„Fiecare alegeri perturbă viaţa comunităţii, nu se mai întâmplă lucrurile ca şi până atunci. Noi am ajuns să avem tot timpul alegeri. Sunt şase runde de alegeri pe o legislatură, este foarte mult”, spune Robu.

Anul 2024 va fi maximul din acest punct de vedere, unul special, în care se va alege în acelaşi an cam tot te se poate vota.

Comentarii

comentarii