Acasă Actualitate Nicolae Robu susţine că tânărul său consilier Cătălin Iapă este sub linia...

Nicolae Robu susţine că tânărul său consilier Cătălin Iapă este sub linia celor care primesc teren gratuit

1202
DISTRIBUIȚI

“Sunt tâmpiţi rău” – aşa spune primarul Nicolae Robu despre cei care s-au legat de doi tineri consilieri, Sanda Greblă şi Cătălin Iapă, despre care se ştia că sunt pe listele celor care au până în 35 de ani şi vor primi teren gratuit de la primărie pentru a-şi construi o locuinţă.

“Sunt tâmpiţi rău! Nu se ruşinează? Oare ce minte au cei care au opinii critice la aşa ceva? Consilierii mei sunt decăzuţi din drepturile de cetăţean? Acest tânăr, Cătălin Iapă, este primul sub linie. Aţi mai şi dezinformat pe deasupra. Este primul sub linie. Dar presupunând că ar fi fost o poziţie mai sus, că este la egalitate de punctaj, numai după criteriile de departajare este primul sub linie, el nu are drepturile oricărui cetăţean din ţara aceasta, pentru că este consilierul meu? A beneficiat de vreun bonus în atribuirea punctajului pentru că este consilierul meu? Atunci ar fi fost incorect, dacă ar fi beneficiat de vreun bonus. Altfel, e în competiţie egală cu orice tânăr. Trebuie să fii tâmpit rău, îmi pare rău, că trebuie să o spun. Dar nu tâmpit, tâmpit rău ca să ai pretenţia ca nişte cetăţeni care ocupă anumite poziţii (…) să nu aibă dreptul să participe la competiţie. Cum să ai asemenea pretenţii? Pe ce lume trăim?”, a afirmat Nicolae Robu.

Apoi, edilul a continuat că s-ar fi comis ceva incorect dacă ar fi primit un punct, jumătate de punct, oricât de puţin, în mod nedrept pentru că e consilierul lui Robu. “Atunci este altă treabă, atunci trebuie cercetat şi cine a făcut o astfel de incorectitudine trebuie pedepsit, dar nu e vorba despre aşa ceva. Ei au intrat într-o competiţie corectă (cei doi tineri consilieri, n.r.) şi beneficiază de drepturi pe care le conferă legea”, a explicat primarul.

Pe siteul Primăriei Timișoara se găsește doar o singură listă cu cei care vor primi un dintre cele 128 de parcele de teren gratuit. Pe aceasta, Cătălin Iapă apare pe locul 124, deci ar urma să primească. Oficial se mai știe că doi dintre tineri au dat în judecată primăria, pentru că aveau sub 35 de ani în momentul depunerii dosarelor, dar au fost respinşi de comisie pentru că între timp au depăşit vârsta. Instanța le-a dat dreptate ambilor contestatari, astfel că se regăsesc pe listă. Prin urmare au urcat pe listă, iar consilierul primarului a coborât de locul 126, tot câștigător, și el.

Municipalitatea pune la dispoziţie în zona Ovidiu Balea 128 de parcele, iar una din condiţii era ca tinerii să facă dovada că au în cont bancar 10.000 de euro.

Comentarii

comentarii