Acasă Actualitate Nicolae Robu: ”TIMFLORALIS nu va exista în 2020. Împodobim orașul cu flori,...

Nicolae Robu: ”TIMFLORALIS nu va exista în 2020. Împodobim orașul cu flori, făcându-l, astfel, mai frumos”

DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a răspuns numeroaselor critici venite din partea timișorenilor după ce în zona centrală a orașului au început să fie aduse aranjamente de flori. Oamenii reclamau risipa de bani publici, acum în plină pandemie, când este nevoie de fonduri pentru sănătate, educație și susținerea economiei și culturii.

”TIMFLORALIS NU VA EXISTA ÎN 2020! Așa cum am anunțat deja, de mult, Timfloralis nu va exista în 2020! Și asta indiferent cum vor evolua lucrurile cu pandemia COVID-19!

De ce, atunci, apar anumite aranjamente de flori în Centru?! Apar pt că societatea de spații verzi a Primăriei, Horticultura a cultivat o mulțime de flori în perspectiva festivalului, nimeni neanticipând ce urma să vină peste noi. Acum, având acele flori și ele ajungând la maturitate, avem două posibilități:

1). să le aruncăm

2). să împodobim orașul cu ele, făcându-l, astfel, mai frumos, mai plăcut ochilor și sufletului nostru, pe când vom avea voie să ne plimbăm, desigur, sub anumite reguli

Evident, am optat pt varianta 2). Dar, încă o dată, nu va fi niciun Festival al Florilor, nici acum, nici mai târziu, în 2020! Cu toată părerea de rău…”, spune primarul Robu.

Edilul nu lămurește însă esențialul. Florile de la Horticultura costă bani. Evident nu pot fi trecute la pierderi, iar apoi duse în piețe, pentru că ar veni Curtea de Conturi și ar cere recuperarea prejudiciului. Cum nu pot fi nici donate primăriei. Prin urmare primarul va trebui să le plătească din banii publici, chiar dacă Horticultura este societatea Primăriei Timișoara.

Comentarii

comentarii