Acasă alegeri locale 2012 Nicolae Robu: “Trebuie să fim o voce pe care nimeni din...

Nicolae Robu: “Trebuie să fim o voce pe care nimeni din această ţară să nu-şi permită să o ignore!”

DISTRIBUIȚI

Un program de schimbare a Timişoarei nu se poate materializa armonios şi durabil decât cu participarea fiecărui timişorean. Acesta este mesajul pe care l-a transmis candidatul USL la Primăria Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, la întâlnirile din campanie, dar şi de către membrii echipei sale, după ce preşedintele PNL a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Nicolae Robu face referiri şi la acest subiect, care a fost atât de mediatizat în ultimele două săptămâni, dar şi la temele importante pentru dezvoltarea Timişoarei. –    S-a speculat foarte mult, în această campanie, pe tema sănătăţii dumneavoastră. Veţi putea fi primar pentru Timişoara la aceeaşi capacitate cum aţi fost rector al Politehnicii ?

–    Regret că nu am putut fi toată campania în mijlocul timişorenilor, aşa cum mi-am dorit. O surprinzătoare problemă de sănătate mi-a fost descoperită de medici şi a trebuit să mă operez. Le sunt recunoscător excelenţilor profesionişti de la Institutul de Cardiologie că au putut face ca în numai 5 zile de la intervenţie să pot fi acasă, cu o stare generală foarte bună. Urmez un program de recuperare menit să-mi permită să pot fi primar din plin, desigur dacă asta va fi voia timişorenilor, în 10 iunie. Chirurgul care m-a operat, profesorul universitar doctor Marian Gaşpar, a confirmat că voi avea o viaţă cu o activitate fizică şi intelectuală perfect normale.

–    Care sunt motivele care v-au făcut să decideţi să candidaţi la Primăria Timişoara?

–    Cred cu sinceritate că Timişoara şi timişorenii merită mai mult. Noi nu ne mai putem mulţumi cu explicaţii de ce în oraşul nostru nu se întâmplă nimic notabil în timp ce în Cluj, Oradea, Arad şi aproape peste tot se întâmplă. Noi nu ne mai putem mulţumi cu lamentări că pe noi nu ne sprijină Bucureştiul, noi trebuie să fim o voce pe care nimeni din această ţară să nu-şi permită să o ignore! În Timişoara se poate face ceva atunci când există preocupare, dedicare, voinţă şi disponibilitate la efort. Mă voi bizui, desigur, pe parteneriatul care trebuie să existe între Primăria Timişoara şi Guvernul României, guvern USL, fără-ndoială. După cum ştiţi, au şi fost deja la Timişoara, special pentru a-şi arăta sprijinul pentru proiectele propuse de mine, toţi miniştrii de resort: ministrul Transporturilor, ministrul Dezvoltării Regionale şi ministrul Economiei. Experienţa importantă de conducere de la Universitatea Politehnica din Timişoara m-a ajutat să înţeleg că, în orice proiect, mai mic sau de mai mare anvergură, cea mai importantă parte sunt oamenii. Am învăţat că respectul faţă de cei corecţi, cei care îşi fac treaba în mod conştiincios şi corect zi de zi, este esenţial. Am învăţat că schimbările în bine nu se fac peste noapte şi, cel mai important, se fac numai împreună cu cei vizaţi de ele.

–   Ce le transmiteţi timişorenilor, la final de campanie?

–   În 10 iunie, avem cu toţii de luat o decizie importantă. În această zi, vom decide, într-un singur tur, cine va conduce destinele Timişoarei pentru următorii 4 ani. De votul fiecăruia dintre noi depinde felul în care va arăta Timişoara, felul în care ea se va dezvolta şi oferta ei pentru copiii noştri, pentru tineri, pentru noi înşine, cei de vârstă medie, pentru vârstnicii noştri. Putem avea, în continuare, un oraş aglomerat, cu străzi necorespunzătoare şi în care să căutăm cu disperare un loc de parcare sau, dimpotrivă, un oraş cu străzi şi trotuare civilizate, cu parcări supra şi subterane, aşa cum au oraşele cu adevărat moderne de astăzi. Putem avea, în continuare, un oraş murdar, adevărat pol al prafului şi noxelor, în care sănătatea să ne fie afectată zi de zi, pe nesimţite sau, dimpotrivă un oraş curat, cu aer bun, în care să trăim sănătoşi. Putem avea, în continuare, un oraş în care locuitorii plătesc unele dintre cele mai mari facturi la întreţinere şi să nu le mai rămână bani pentru mai nimic sau, dimpotrivă, un oraş retehnologizat cu cele mai modern soluţii în privinţa producerii de căldură, cu cogenerare de energie electrică aducătoare de venituri şi reţea de transport şi distribuţie cu pierderi minime, care să comporte facturi cu cel puţin 25% mai mici ca astăzi.
Le mai transmit timişorenilor să accepte ca viziunea despre TIMIŞOARA NOASTRĂ să o facem ÎMPREUNĂ. Putem face asta, în primul rând, prin a ieşi la vot în număr mare şi prin a vota candidaţii USL !

 

Comentarii

comentarii