Acasă Administraţie Nicolae Robu: ”Trecerea de pietoni de la Pasajul Jiul, legală dar nu...

Nicolae Robu: ”Trecerea de pietoni de la Pasajul Jiul, legală dar nu prea sigură”

767
DISTRIBUIȚI

Trecerea de pietoni de la Pasajul Jiul este dintotdeauna una destul de delicată, pe oricare dintre sensuri, pentru că te poţi trezi cu maşini care forţează culoarea verde/roşie a semaforului şi pot intra peste pietoni.

Dacă vrei să traversezi dinspre gară spre centru, pe trecerea dinspre pod, întotdeauna şoferii care vin dinspre gară forţează şi încă două-trei maşini mai trec pe culoarea verde a pietonilor, deşi maşinile au deja roşu de câteva zeci de secunde.

La sfârşitul săptămânii trecute, membrii de la Verde pentru Biciclete au protestat într-o intersecţie, cerând ca trecerile de pietoni să fie mai sigure şi mai luminate pe timpul nopţii.

Primarul Nicolae Robu a anunţat marţi că trecerea este construită legal, dar pentru siguranţa cetăţenilor se pot aduce modificări.

“Totul e realizat conform normelor legale. E regretabil că sunt accidente. Unii conducători auto sunt iresponsabili, pentru că nu respectă regulile de circulaţie. Noi facem ce e legal pentru a securiza traficul pietonal şi auto. Dacă este mai potrivit să mai mutăm ceva acolo. Facem cum e mai bine, dacă sunt soluţii mai bune. Mai importantă decât securitatea nu e nimic; sunt deschis la alte măsuri”, a spus primarul Nicolae Robu.

Pentru o trecere de lângă pasajul Popa Şapcă, unde a avut loc un alt accident grav, pus pe seama lipsei de vizibilitate a semafoarelor, edilul a explicat că a cerut amplasarea a încă un rând de semafoare, dar nu s-a putut face acest lucru pentru că legea nu permite două rânduri de semafoare.

“Nu mă ocup eu de aceste lucruri, dar le cer oamenilor de la primărie să facă astfel ca securitatea oamenilor să fie sporită”, a adăugat Nicolae Robu.

De una dintre trecerile de pietoni de la Jiul, cea de lângă panta auto, se leagă un eveniment tragic, în care în urmă cu mai puţin de două săptămâni, o femeie şi-a pierdut viaţa, deşi era pe verde.

Comentarii

comentarii