Acasă Politica Nicolae Robu: “Votul care a avut loc în Parlament creează o imagine...

Nicolae Robu: “Votul care a avut loc în Parlament creează o imagine negativă asupra PNL”

255
DISTRIBUIȚI

robu 28 sept 2013 2Copreşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, consideră că votul care a avut loc în Parlament, joi, privind ridicarea, respectiv păstrarea imunităţii parlamentare a lui Varujan Vosganian, creează o imagine negativă asupra PNL, deşi crede că nu persoana fostului ministru este de vină, ci acel vot.

”Normal că votul care a avut loc în Parlament creează o imagine negativă PNL. Dar nu persoana lui Varujan Vosganian creează o imagine negativă, ci acel vot”, a declarat Robu.
El şi-a exprimat părerea că rămâne consecvent principiilor sale personale potrivit cărora ”nimeni nu trebuie să aibă niciun fel de imunitate”.
”Când organele de anchetă doresc să ancheteze pe cineva, trebuie să aibă libertatea de a o face şi de a o face aşa cum consideră ele de cuviinţă, desigur, respectând ele însele normele statului de drept. Nici preşedintele ţării, niciun ministru, niciun parlamentar, nimeni nu trebuie să aibă un statut privilegiat”, a adăugat liderul liberal.
Pentru aceasta, el consideră că trebuie să se modifice şi Constituţia, dar şi legile, pentru a nu se mai ajunge în astfel de situaţii, când cineva să trebuiască să se pronunţe dacă un cetăţean poate fi anchetat, poate fi reţinut sau nu.
Nicolae Robu opinează că Vosganian trebuie să se autosuspende pe perioada cât au loc investigaţiile: ”El trebuie să fie anchetat; el beneficiază, evident, de prezumţia de nevinovăţie, ca orice cetăţean al acestei ţări. Nu am urmărit acel vot, dar pentru ca să se evite astfel de situaţii trebuie să fie un lucru clar că oricine trebuie să fie la dispoziţia Puterii judiciare”.
Dacă există fapte care determină instituţiile Puterii judecătoreşti să ancheteze pe cineva, chiar sub reţinere, trebuie să o poată face, acest lucru neînsemnând că persoana este vinovată apriori, dar Justiţia trebuie lăsată să-şi vadă de treabă în condiţiile pe care le consideră potrivite.
”Este o părere valabilă la modul abstract, pentru orice persoană”, conchide Robu.

Comentarii

comentarii