Acasă Actualitate Nicolae Robu vrea noi fântâni ornamentale de milioane de lei, dar nu...

Nicolae Robu vrea noi fântâni ornamentale de milioane de lei, dar nu le repară pe cele existente

585
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu vrea să-şi mai ataşeze numele la alte patru ctitorii – fântâni ornamentale în zonele Selgros, Calea Lipovei, Piaţa Iuliu Maniu şi Praktiker. Până le construieşte pe cele noi, zac sticate şi în mizerie altele, una dintre ele fiind cea din zona Dacia.

Pentru acestea vor fi lansate studii de fezabilitate care vor fi supuse votului consilierilor locali.

Pentru fântâna ornamentală Selgros, studiul de fezabilitate a fost întocmit de S.C. FOUNTAIN DESIGN S.R.L., valoarea investiţiei este de 1 milion de lei, suprafaţa construită va fi de 254 mp, cu adâncime de 0,5m, cu diametrul bazinului de 18 m, construit din beton armat ce va conţine un număr de 165 jeturi iluminate de 149 lămpi LED RGB. Durata de realizare a obiectivului de investiţii este 6 luni, din care 4 luni faza de execuţie a fântânii ornamentale.

Fântână ornamentală din Calea Lipovei are la bază studiul de fezabilitate întocmit de S.C. FOUNTAIN DESIGN S.R.L., valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 318.000 de lei, suprafaţa construită pentru bazin fântână arteziană va fi de 28,26 mp, adâncime de 0,5 m, diametrul de 6 m, construit din beton armat care va conţine un număr de 13 jeturi iluminate de 14 lămpi LED RGB. Durata de realizare a obiectivului de investiţii este de 6 luni, din care 4 luni faza de execuţie a fântânii ornamentale.

Fântâna ornamentală Piaţa “Iuliu Maniu” va costa 533.000 de lei şi va avea o suprafaţă construită a bazinului de aproape 80 mp cu diametrul de 10 m, construit din beton armat care conţine 37 de jeturi iluminate de 38 de leduri . Durata de implementare este de 6 luni, din care 4 luni faza de execuţie a fântânii ornamentale.

Fântână ornamentală Praktiker ajunge la 822.853 de lei, va avea 177 mp, bazinul de apă are diametrul de 15 m, construit din beton armat care conţine 89 de jeturi iluminate de 90 de leduri. Durata de realizare a obiectivului de investiţii este de 6 luni, din care 4 luni faza de execuţie a fântânii ornamentale.

“Fântânile ornamentale, o inovaţie a civilizaţiei moderne, reprezintă un obiect decorativ cu vechime. Fântânile arteziene au constituit dintotdeauna locuri care au atras şi atrag public de toate vârstele. Imaginea apei, jocul jeturilor, zgomotul făcut de apa în cădere, aerul ozonificat din jur sunt câteva motive care ne fac să ne oprim în preajma lor. Necesitatea investiţiei este justificată de faptul că fântâna ornamentală cu joc de apă este binevenită într-un asemenea spaţiu, aceasta având un rol nu doar decorativ, dar şi unul biologic: stropii de apă ionizează aerul, având efect benefic asupra sănătăţii oamenilor într-o zonă deosebit de poluată din cauza traficului rutier intens”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectele de hotărâri.

O mare neîmplinire a edilului rămâne fântâna muzicală de 2-4 milioane de euro, promisă de Nicolae Robu încî din primul mandat. Până acum nu a găsit nici locaţia, nu a avut nici banii, aşa că se pare că edilul “sparge” fântâna cu pricina în mai multe fântâni ornamentale răspândite prin oraş. 

Comentarii

comentarii