Acasă Administraţie Nicolae Robu vs PSD

Nicolae Robu vs PSD

DISTRIBUIȚI

robu 28 sept 2013 2Între dorința PSD de a se depăşi termenul de pietruire a Pieţei Unirii și confirmarea că CJT (PSD) a pierdut toate proiectele cu finanţare europeană din Timiş

O primă mare suferinţă a social-democraţilor timişeni pare să fie titulatura pe care şi-a dobândit-o Nicolae Robu, cea de profesor universitar doctor, fără a se lipi de el eticheta de plagiator, precum de Ponta. De aceea, de câte ori au ocazia, ei încearcă să persifleze munca unui intelectual. Asta îmi aminteşte de o femeie de serviciu tare certăreaţă, de prin anii „80, care le spunea şefilor: „Eu nu mă las că(…)tă în cap!”. Până într-o zi, când unul dintre ei i-a zis: „Bine faci, Florico, să nu te laşi că(…)tă în cap până ai gură!”. Iar femeia l-a îndrăgit tare mult pe acel şef, fiind convinsă că e de partea ei, dar neînţelegând ironia şefului cu studii superioare.
Aşadar, grupul de consilieri locali PSD Timişoara (dar noi bănuim că este vorba de acelaşi şef al lor, domnul Simonis, nu-i aşa?) se simte ofensat că Robu i-a etichetat în urmă cu câteva luni ca fiind „grupul împotriva Timişoarei” pentru poziţia refractară pe care şi-o manifestă faţă de proiectele benefice pentru timişoreni pe care le propune primarul, fie pentru că nu le înţeleg, fie de dragul de a-i face opoziţie edilului-şef.
„Aţi încercat, fără succes ce-i drept, să ne lipiţi această titulatură („grupul împotriva Timişoarei”, n.r.) în încercarea disperată de a vă ascunde nerealizările şi de a ne pune pe noi într-o lumină negativă”, spun PSD-iştii din Consiliul Local Timişoara. Nerealizările lui Robu? Care? Că s-au furat câteva ghivece cu flori? Că anul trecut AUTORI NECUNOSCUŢI au distrus palmierii din centrul Timişoara şi, ce să vezi, taman anumiţi ziarişti AU FOST PE FAZĂ şi au postat poze în miezul nopţii cu această ispravă? Râdeţi că vrea primarul să ducă liniile de tren în subteran şi astfel, automat, se creează şi posibilitatea de a putea fi folosite liniile ca metrou? Vă bateţi joc că după aproape 100 de ani, când orașul era păstorit de primarul Telbisz, un om se gândeşte serios şi la aspectul şi la funcţionalitatea Timişoarei? Dacă dumneavoastră aţi fost incapabili să gândiţi pentru timişoreni mai mult decât diametrul unei gropi peticite, de ce staţi în calea celor care vor să scoată din mocirlă oraşul? Vă mai trageţi şi câte-o trompetă pe post de „tanti Florica” pentru a încerca să denigraţi tot ce este onest, constructiv şi valoros. Îmi imaginez cam cum ar urma să arate Timişoara, în viziunea dumneavostră: transformată în ruine pentru a putea fi cumpărată la sub-preţ, unde să se înalţe afaceri marca PSD, aşa cam cum era până acum 2-3 ani. V-aţi speriat când aţi văzut şi un ghiveci cu palmieri şi v-aţi bătut joc de Timişoara, numind-o „Palmişoara”; cum, dar, să nu vă sperie proiectele vizionare ale primarului, la care dumneavoastră nici cu meditatori nu puteţi gândi!
„Primăria Timişoarei are 39 de proiecte (pe fonduri europene, n.r.), două le-am preluat de la fosta administraţie şi le-am finalizat, iar 37 le-am început eu, dintre care 13 sunt finalizate. Până la finele anului trebuie să finalizăm totul. (…). Nu avem voie să ne plângem, cu 84% din proiecte implementate. Să se plângă şi să fie arătaţi cu degetul cei care nu au atras niciun leu”, a afirmat recent Nicolae Robu.
Domnul Simonis se plânge, în schimb, că poliţiştii locali păzesc ghivece de flori, iar pe străzile oraşului „domneşte neliniştea”. Noi ştim de la Poliţie că numărul agresiunilor în oraş a scăzut. Desigur, poliţiştii locali trebuie să aibă grijă şi de alte aspecte, inclusiv de boschetarii din jurul fântânii din Piaţa 700, unde şatrele de ţigani se scaldă pe trotuar, iar dacă-i apostrofezi îţi spun „Da” ce? I casa ta?”. Deci, este a lor. După ora 20.00, paza revine structurilor ce nu mai sunt sub jurisdicţia Primăriei, ci a Inspectoratului General al Poliţiei Române, condus de oamenii PSD.
„Vineri, domnule Robu, o echipă de jurnalişti a fost agresată în plin centru al Timişoarei de şeful de şantier care gestionează reabilitarea centrului istoric. Poliţia locală, cea pe care o trataţi ca un general de armată, lipsea cu desăvârşire din zonă. Ne întrebăm acum, cine e împotriva Timişoarei şi a timişorenilor?”. Din întrebare reiese că primarul ar fi pus muncitori şi poliţişti locali să bată presa. Robu a declarat clar că nu agreează cele întâmplate și că va sta de vorbă cu dirigintele de șantier. Dar asta nu mai spuneți. Şi, tot aşa, plângerile grupului PSD din Consiliul Local Timişoara la adresa primarului Robu continuă, precum cele ale profetului Ieremia. Ei, PSD-iştii, sunt îngrijoraţi de binele nostru, de siguranţa noastră, de faptul că municipalitatea ar putea pierde bani europeni, în timp ce-şi fac cruci să se întâmple aşa, îşi fac griji că nu sunt pomi în Piaţa Libertăţii, după ce acolo a fost şantier până la 5 metri adâncime, dar unde se pun arbori, comentează; vor covor roşu printre buldozere, într-un cuvânt, sunt haotici. Un haos generat de invidie şi de complexul de inferioritate că nu-şi pot depăşi adversarul. Şi atunci, încearcă să pună piedici celui care munceşte, cel puţin verbal. Îi critică pe muncitorii prin ale căror mâini a trecut fiecare piatră pe care ei, cu nesimţire, calcă şi-i calcă în picioare. Îl critică pe primarul Robu, care nu a ratat niciun proiect european şi de niciun fel, nici măcar atunci când „adversarii” au ţinut-o într-un şir nesimţit de contestaţii la licitaţii legale, amânările fiind în defavoarea timişorenilor. Şi atunci, cine-i sabotează pe timişoreni? Cel care lucrează sau cel care e ca tanti Florica?
Nicolae Robu a făcut o remarcă de bun simţ, a apărut şi în presă, dar PSD-iştii evită să vorbească despre (non)performanţele Consiliului Judeţean Timiş, unde au majoritate, şi unde, împreună cu preşedintele lor, Titu Bojin, au generat doar trei proiecte pe bani europeni, pierzându-le pe toate.
„Nu văd nicio preocupare din partea PSD Timiş şi a altora faţă de cei care au avut trei proiecte şi le-au pierdut şi pe acelea. Nu ştiu de ce PSD nu este preocupat de ceea ce a făcut preşedintele CJ Timiş (Titu Bojin, n.r.), care nu a atras niciun leu din proiecte europene, în schimb este preocupat de muncitorii din Piaţa Unirii, care au lucrat în genunchi pentru a monta piatră cu piatră şi nu le-a fost deloc uşor”, a remarcat Robu.
Iar la Consiliul Judeţean vorbim despre trei proiecte de anvergură cu finanţare europeană pierdute: construirea Centrului Intermodal de Transport Marfă (CITM), reabilitarea şi refuncţionalizarea Muzeului de Istorie a Banatului şi Parcul Tehnologic pentru Energii Alternative (PTEA).
Şi atunci, nu ştim cine şi de ce se supără că primarul i-a numit „terchea-berchea” pe cei care doar stau pe margini, nu se gândesc decât la cum să mai pună piedici proiectelor primarului şi să-l denigreze, astfel încât la alegerile de anul viitor edilul-şef să iasă cu bilanţ negativ în faţa timişorenilor, nepăsându-le că prin obstrucţionarea primarului, ei se poziţionează ca adversari ai timişorenilor.

Comentarii

comentarii