Acasă Eveniment Nicolae Sârbu, înmormântat cu onoruri militare

Nicolae Sârbu, înmormântat cu onoruri militare

416
DISTRIBUIȚI

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga va fi prezent la ceremonia de marţi, din Cimitirul Eroilor…

Poliţistul împuşcat la Sânnicolau Mare va fi înmormântat cu onoruri militare, la Timişoara. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, şi-a anunţat prezenţa la ceremonia de marţi. Agentul de poliţie Nicolae Tiberiu Sârbu va fi înmormântat marţi, la ora 13, în Cimitirul Eroilor din Timişoara. El va fi înaintat post-mortem la gradul de ofiţer. Se pare că Sârbu încerca să oprească nişte hoţi, în timp ce a fost împuşcat cu propriul pistol, pe o stradă din Sânnicolau Mare. Cazul poliţistului ucis la datorie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, i-a adus la locul crimei pe chestorii Dan Valentin Fătuloiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ioan Buda, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. Probabil şi cei doi vor fi prezenţi la ceremonia de marţi.

S-a gândit la hoţi şi în ultimele clipe de viaţă…

Poliţiştii au reţinut, iniţial, cinci suspecţi în cazul poliţistului ucis cu propria armă. Patru dintre aceştia au fost lăsaţi în libertate de procuori. Principalul vinovat este acum considerat un tânăr reţinut în Ungaria. El va fi extrădat de autorităţile maghiare. Gheorghe Breazu (19 ani), originar din Cenad, este o mai veche cunoştiinţă a oamenilor legii. Se pare că el a trecut pe jos în ţara vecină. Şi trei din cei patru tineri reţinuţi iniţial şi suspectaţi de crimă au mai avut probleme cu legea. Nicolae Sârbu nu a murit pe loc. Poliţistul de 38 de ani a fost împuşcat în zona pieptului, în faţa unui service din Sânnicolau Mare. A mai trăit câteva minute după ce a fost lovit de glonţ. Avea să-şi dea ultima suflare în salvarea care îl ducea spre cel mai apropiat săpital ce îi putea da îngrijiri de urgenţă. Nicolae Sârbu lucra în Poliţia de Frontieră de 8 ani. Era căsătorit şi avea un copil. Unul dintre martorii care l-au găsit pe poliţist într-o baie de sânge a afirmnat că omul legii i-ar fi spus, cu ultimele puteri, că a fost împuşcat de hoţii care i-ar fi furat şi pistolul. Poliţiştii nu exclud acum nici ca măcar unul dintre cei patru tineri reţinuţi ca suspecţi şi apoi eleiberaţi de procurori să fi fost complicii lui Gheorghe Breazu.

Şi ei au murit la datorie…

În 2001, un alt poliţist a fost împuşcat în misiune, în judeţul Timiş.  “Cazul Saşa Disici” a rămas învăluit în mister până acum. În urmă cu 8 ani, agentul Poliţiei Rutiere şi-a dat ultima suflare în timp ce urmărea o bandă de hoţi. Răsplata – o stradă care-i poartă numele, la Timişoara. La mijlocul lui iulie, un alt poliţist avea să moară în misiune, în apropiere de Timişoara. Ludovic Kovacs, şeful postului de Poliţie din Şag a fost lovit de un camion pe care încerca să-l oprească, în timpul unei razii. Avea să moară câteva zile mai târziu pe patul unui spital din Bucureşti. Acum, familia acestuia se luptă cu autorităţile, pentru a primi ajutorul de bani prevăzut de lege pentru astfel de cazuri. În cazul Nicolae Sârbu s-au făcut deja două avansări. Este vorba despre agentul-şef adjunct Victor Turcea şi agentul principal Claudiu Tapanov. Ei au fost avansaţi, la ordinul ministrului de Interne, pentru operativitatea de care au dat doavadă în prinderea principlaului suspect în cazul crimei de la Sânnicolau Mare.

Comentarii

comentarii