Acasă Actualitate Ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, în Banat, până duminică seară....

Ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, în Banat, până duminică seară. Cod galben de viscol la munte

DISTRIBUIȚI

Meteorologii anunţă ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a ţării. până duminică seară şi au emis o avertizare cod galben de viscol pentru zona de munte 

În intervalul 03 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 18 sunt anunţate ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, în cea mai mare parte a ţării.

”Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a ţării. Vântul va prezenta local şi temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoareŢ, conform ANM.

De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben pentru intervalul 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 18, fiind anunţate ninsori însemnate cantitativ şi viscol la munte.

”În intervalul menţionat temporar va ninge şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăşi 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută. În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă”, precizează meteorologii.

Comentarii

comentarii