Acasă Actualitate Noaptea Cercetătorilor, în weekend, la Observatorul Seismologic Timișoara

Noaptea Cercetătorilor, în weekend, la Observatorul Seismologic Timișoara

203
DISTRIBUIȚI

Noaptea Cercetătorilor 2021 va avea loc, vineri 24 septembrie și sâmbătă, 25 septembrie, la Observatorul Seismologic, str. Glad 59, din Timișoara, orele 11:00 – 16:00.

Marele eveniment este organizat de Fundaţia Comunitară Timişoara prin Fondul Ştiinţescu Timişoara, Observatorul Seismologic Timişoara, Fundaţia Aquademica şi Asociaţia Urban Survey.

Pe lângă proiectele Științescu, vor mai participa Bufnițele cu o selecție de cărți de știință și pe tematici green deal, UPT – Facultatea de chimie, Scârț cu gustări și băuturi cu bicicletă mobilă, Grădinescu cu hârtie manuală și alte verdețuri, Hamilton împreună cu Experimentarium și Hella.

”Când vine vorba să ne împrietenim cu știința, nimic nu poate fi prea amuzant sau prea jucăuș! Lucru de care vă veți convinge dacă veţi participa la Noaptea Cercetătorilor Timişoara. Am pregătit un program special cu focus pe știință, tehnologie, inovație și Green Deal!”, îndeamnă organizatorii.

Programul

Vineri, 24 septembrie

Observatorul Seismologic, Str. Glad 59

11:00 – 18:00

Deschidem porţile spre cunoaştere şi noi descoperiri despre seismologie, rezilienţă seismică, ştiinţele Pământului şi multe multe altele. Tururi ghidate, activități și demonstrații în aer liber, jocuri şi experimente îi aşteaptă pe toţi cei curioşi.

21:00 Observaţii astronomice alături de Societatea Română pentru Astronomie Culturală (intrare liberă)

Vineri, 24 septembrie, orele 15:00 – 19:00
Aquapic – centru educațional pentru copii, Str. Frederic Mistral 1

”Vom cunoaşte şi vom ținti cu mingea înspre obiectivele de dezvoltare durabilă, vom face obiecte frumoase din uleiul uzat alături de OilRight, vom observa, ca niște adevărați cercetători, tot ce mișună, zboară și înoată în zona „sălbatică” de la Aquapic. Jocuri quizz, vânătoare de indicii, tururi ghidate ale uzinei vechi de apă industrială și experimente cu apa sunt, de asemenea, incluse în program”, mai îndeamnă organizatorii. Înscrieri: https://forms.gle/AWwEWT7JSgCz1s7VA

Sâmbătă, 25 septembrie
Observatorul Seismologic, Str. Glad 59

11:00 – 16:00

TÂRG DE ŞTIINŢE Ştiinţescu & Prietenii

Ştiinţescu Timişoara devine cercetător european! Împreună cu prietenii săi din comunitate, din pasiune pentru ştiinţă, a pregătit o călătorie presărată cu experimente inedite, jocuri creative, tururi ghidate şi cercetare la firul ierbii în parcul Observatorului Seismologic. (intrare liberă)

Conform ultimelor reguli aprobate de Guvernul României, accesul la evenimet se poate face numai pe bază de:
Certificat de vaccinare EU Green;
Test negativ PCR eliberat în ultimele 72 de ore;
Test negativ antigen eliberat în ultimele 24 de ore;
Certificat medical care atestă trecerea prin boală, emis cu 15-180 de zile înainte de eveniment.
”Vă rugăm să respectați toate normele în vigoare, vă încurajăm să purtați mască de protecție și să respectați regulile de distanțare socială”, îndeamnă organizatorii.

Green Deal înseamnă Research communication to CommuNities din care fac parte 8 institute de cercetare de pe platforma de la Măgurele, 4 universități de prestigiu din țară, Fundația Comunitară București și Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR

 

Comentarii

comentarii