Acasă Actualitate Noaptea Muzeelor – succes extraordinar, cu mii de vizitatori, la Muzeul Banatului...

Noaptea Muzeelor – succes extraordinar, cu mii de vizitatori, la Muzeul Banatului Timișoara 

DISTRIBUIȚI

Stăpânit de spiritul și moștenirea Banatului, Muzeul Național al Banatului  s-a transformat într-un portal către trecut, prezent și viitor, sâmbătă seară, cu prilejul amplei manifestări cultural – artistice Noaptea Muzeelor 2023.

Prestigioasa instituție a trezit un interes extraordinar cetățenilor, fiindcă a avut și o ofertă irezistibilă: cinci expoziții, plus multe alte tentații artistice!

„Prinț și Sultan. Decenii de Război și Fronturi Fluctuante la Hotarele Sublimei Porți” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B1)

“Ciprian Porumbescu 170. O viață, o epocă, un ideal” (Bastionul Maria Theresia, parter)

“Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele” (Bastionul Maria Theresia, mansarda B2)

Expoziția „Istoria militară a Banatului” – (Bastionul Maria Theresia, parter)

Expoziția Ștefan Popa Popa’s (Bastionul Maria Theresia, parter)

Alte 7 motive de neuitat care i-au atras pe iubitorii de istorie și artă:

Pașa Ibrahim de Timișoara a fost prezent într-o după-amiază plină de rafinament. Însoțit de suita sa și de favoritele sale gazde, el a împărtășit povești fascinante și vă i-a purtat pe oameni într-o călătorie în timp.

Sala de Istorie Militară a fost deschisă pentru a  oferi o experiență deosebită vizitatorilor. Aici, s-a putut  “călători” în timp în atmosfera zbuciumată a bătăliilor și momentelor importante din istoria noastră.

Vladimir cel Mare, o figură legendară, a oferit o perspectivă unică asupra duelurilor judiciare conform legii Holmgang.

Haiducii Ținuturilor de Margine i-au surprins pe vizitatori cu un raid îndrăzneț împotriva taberei otomane.

Fiarele din Beci, creaturi misterioase și fascinante, au ieșit la lumină făcliilor pentru a impresiona și captiva imaginația.

În plus, seara a culminat cu un spectacol de teatru pirotehnic în care muzica și focul s-au unit pentru a crea o atmosferă deosebită și emoționantă.

Toți cei prezenți au avut parte de o experiență memorabilă, sâmbătă noaptea, la Noaptea Muzeelor de la Muzeul Național al Banatului Timișoara.

“Vă mulțumim, dragi vizitatori, pentru că ați dat viață muzeului nostru, pentru că ați pășit în lumea noastră și ne-ați oferit ocazia să împărtășim cu voi poveștile noastre.

Sperăm că v-ați simțit parte din poveste și că am reușit să vă purtăm prin labirintul timpului, într-o călătorie plină de surprize și fascinație”, este mesajul conducerii Muzeului Național al Banatului.

 

Comentarii

comentarii