Acasă Actualitate “Noi, cetăţenii României, suntem cei care ne hotărâm soarta”

“Noi, cetăţenii României, suntem cei care ne hotărâm soarta”

471
DISTRIBUIȚI

Crin Antonescu la Timişoara:
Candidatul PNL la preşedinţia României s-a întâlnit cu tinerii, a fost la Memorialul Revoluţiei, s-a întâlnit cu primarul Timişoarei şi a făcut o scurtă plimbare prin centrul oraşului de pe Bega
Crin Antonescu a fost, joi, la Timişoara. Candidatul la preşedinţie al Partidului Naţional Liberal a venit în oraşul de pe Bega pentru o serie de întâlniri, de la tineri până la oameni de afaceri şi profesori. A fost şi la Memorialul Revoluţiei din Timişoara, unde a fost impresionat de muzeul ce stă mărturie a ceea ce s-a întâmplat acum 20 de ai în oraşul de pe Bega. În jurul prânzului, Crin Antonescu, alături de alţi liberali din judeţ, le-au vorbit tinerilor, după care au candidatul PNL la preşedinţie s-a întâlnit cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu şi a făcut o plimbare prin centrul Timişoarei. Tinerii l-au aşteptat pe Antonescu pe treptele Filarmonicii şi au scandat “Schimbaţi Legea Învăţământului! Suntem copiii voştri! Sprijiniţi-ne!”.

“Este un om echilibrat”
“Unul dintre oamenii care are un merit că eu am intrat în PNL este nimeni altul decât preşedintele Crin Antonescu. Un om drept. Străin de ranchiuni, un om de o politeţe deosebită. Sunt convins că preşedintele PNL, Crin Antonescu, ar fi cel mai bun preşedinte pe care România l-ar putea avea în perioada următoare. Este un om echilibrat, de dialog, pozitiv, un om cu diplomaţie, are viziune. Înţelege şi respectă locul şi rolul fiecărei instituţii a statului, este imaculat, nimeni neputând vreodată să-i pună în cârcă vreun abuz sau vreun act de necinste. Cu Crin Antonescu preşedinte, poporul român nu va mai auzi zi de zi explicaţii şi paraexplicaţii. Cu Crin Antonescu preşedinte, poporul va auzi îndemnul ca, prin noi înşine, prin muncă cinstită, să ne asigurăm un trai mai bun”, a spus preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, la întâlnirea cu tinerii.

“Visul lui Băsescu a devenit coşmarul românilor”
Tinerii, mai ales studenţii, îşi cereau dreptul pe care şi l-au câştigat în 1995, acela de a fi reprezentaţi în proporţie de minim 25 la sută în orice structură decizională universitară. Acum, noua Lege a Îmvăţământului le-a ştirbit acest drept. “E o zi cu o semnificaţie aparte, o zi în care ar trebui să discutăm mai mult despre viitor, despre tineri, educaţie. Cu educaţia, actualul guvern a „rezolvat problema”. Agenda publică de azi este dominată de criza guvernamentală, care va avea un efect extrem de nociv asupra românilor. Traian Băsescu spunea, la vremea respectivă, despre această coaliţie că şi-a împlinit un vis. Visul lui Băsescu a devenit coşmarul românilor. Traian Băsescu este principalul vinovat al acestei crize guvernamentale. Crin Antonescu nu s-a îmbogăţit din politică, nu şi-a abandonat niciodată principiile. Este omul care a ales să nu facă niciodată compromisuri majore. Eu cred cu tărie că pentru România un viitor mai bun va fi dacă, din această toamnă, din această iarnă, preşedinte va fi Crin Antonescu”, a spus europarlamentarul Cristian Buşoi.

“Este vremea reformei. Reforma o fac cei tineri”
Deşi sala era plină de tineri, liberalul Viorel Coifan a amintit şi de seniorii partidului. “Aduc un omagiu special seniorului PNL, domnul Horia Musta – 95 de ani. Ne încredem în tineri şi preţuim experienţa seniorilor. Dorim un preşedinte jucător? Nu. România nu este teren de fotbal şi nici un cazinou în care să se joace la ruletă. Dorim un preşedinte judecător? Nu. România nu are nevoie de judecăţi externe. Preşedintele României trebuie să fie un om de-al nostru, în care ne putem pune speranţa. Acesta este Crin Antonescu. În 22 noiembrie, vom merge la vot, în 22 decembrie, anul acesta, se împlinesc 20 de ani de când am câştigat cu sânge această democraţie. Este vremea reformei. Reforma o fac cei tineri. Cu ei, pentru ei, prin forţele lor proprii!”, a spus consilierul judeţean liberal Viorel Coifan.

“Suntem datori dumneavostră cu pasul decisiv de la robie la libertate, pe care l-aţi făcut cu preţul sângelui”
“Vin la Timişoara în calitate de preşedinte al PNL şi ca simplu trăitor în România, pentru a aduce un omagiu acestui oraş, suntem datori dumneavoastră cu pasul decisiv de la robie la libertate, pe care l-aţi făcut cu preţul sângelui. Noi, care facem politică în această ţară, avem obligaţii de onoare faţă de dumneavoastră. Avem, în materie de educaţie, trei direcţii foarte mari, care nu sunt nişte noutăţi, dar care încă nu sunt realizate în România: 1. Educaţia pentru performanţă şi pentru competiţie în lumea globalizată în care trăim. Şcoala românească nu produce tâmpiţi, domnule Băsescu, dar problema noastră este că aceşti copii talentaţi pleacă. 2. Statul, sub toate formele şi instituţiile sale, să recunoască faptul că actorul principal al procesului de învăţământ este dascălul, cel care slujeşte beneficiarul, adică elevul. Profesorul nu este respectat. 3. Tot ce înseamnă stat în România să lucreze pentru ca orice tânăr şi orice copil să aibă în viaţă o şansă. Liberalismul înseamnă competiţie, nu suntem egali, dar misiunea noastră ca oameni care trăim în societate este să încercăm să dăm şanse egale fiecăruia, şi numai talentul, munca sau poate norocul să facă diferenţa între noi. Avem nevoie de un preşedinte nu neapărat om al şcolii, dar avem nevoie de un preşedinte care, dacă a fugit vreodată de la ore, să ascundă în faţa tinerilor acest lucru, să le spună tinerilor că nu se poate reuşi în viaţă dacă nu ai carte, dacă nu respecţi cartea”, a spus Crin Antonescu.

“Nu staţi acasă!”
În afară de temele legate de educaţie, preşedintele PNL la nivel naţional a luat în discuţie şi alte subiecte. “Nu mai staţi după americani, servicii. Americanii au treaba lor, serviciile au treaba lor. Noi, cetăţenii României, suntem cei care ne hotărâm soarta. Este foarte simplu. Noi hotărâm dacă se poate sau nu. Noi avem nevoie, categoric, de o schimbare. Am fost poate violent când l-am comparat pe primul ministru cu un mecanic de locomotivă beat. Îmi pare rău că astfel de vorbe au fost luate ca lipsă de cuviinţă de partea mea. Vă asigur că sunt un om cuviincios. Trenul deraiază aproape zilnic în România, în realitate. Nu în metaforele mele. Sunt 600.000 de oameni rămaşi fără slujbăn în realitate, nu în metaforele mele. Eu vorbesc de aproape cinci ani de faptul că Traian Băsescu este un pericol pentru democraţia României. Într-o ţară în care democraţia s-a cucerit cu sânge… îi reproşez Domniei sale că nu respectă sacrificiul unor oameni şi încearcă să ştirbească democraţia şi aşa pirpirie. Unde suntem? Suntem în ţara în care, în vreme ce se petrec aceste scenete, în spitale, situaţia e mai dramatică decât oricând. Dacă nu mai vreţi să trăiţi într-o astfel de ţară, nu staţi acasă. Celor care conduc România le convine să staţi acasă. Au autocare cu oameni şi rezolvă. Credeţi că plâng că staţi acasă? Nu staţi acasă!”, a spus Crin Antonescu.

“Acest guvern este un guvern total nereprezentativ”
Candidatul PNL la preşedinţie s-a întâlnit şi cu primarul Timişoarei, Cheorghe Ciuhandu. Crin Antonescu a spus că, de câte ori trece prin Timişoara, nu pierde ocazia de a-l vizita pe Gheorghe Ciuhandu şi că au discutat şi chestiuni de politică internă. La Memorialul Revoluţiei, turul muzeului i-a fost făcut de Traian Orban, Crin Antonescu semnând şi în cartea de oaspeţi. Crin Antonescu a comentat şi situaţia politică în care se află România, miniştrii din PSD prezentându-şi joi demisiile. “În urma retragerii din guvern, aven un guvern nereprezentativ. Acest episod, episodul Nica, episodul fatal, a fost generat de către Traian Băsescu şi a urmărit eliminarea de la guvernare a PSD, în scopul creării unui guvern personal a lui Traian Băsescu. Acest guvern este un guvern total nereprezentativ. Nu are spijin parlamentar, nu mai exprimă acea majoritate”, a spus Crin Antonescu. PNL va depune o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern. “Dacă Traian Băsescu va pierde alegerile, şi îl asigur că le va pierde, va trebui să lase în urma sa o ţară care poate fi guvernată. Nu poate să lase o ţară distrusă”, a spus Crin Antonescu.

Comentarii

comentarii