Acasă Actualitate Noi demisii, din motive ”care ar trebui să-l rușineze pe primarul Fritz”,...

Noi demisii, din motive ”care ar trebui să-l rușineze pe primarul Fritz”, la Asociația TM2023!

DISTRIBUIȚI

La mijlocul lunii februarie, discuțiile legate de Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii sunt concentrate, din nou, în jurul cuvântului „demisie”. Dacă finalul lunii ianuarie a fost marcat de demisia Simonei Neumann din postul de director executiv al asociației, acum a venit și rândul fostului primar Gheorghe Ciuhandu de a se disocia de direcția dată de administrația Fritz proiectului de capitală europeană a culturii. În plus, precizează consilierul local PRO România Roxana Iliescu, la fel au făcut și muzicianul Johnny Bota și cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu.

„În cazul în care vă întrebați ce se mai întâmplă la Asociația Timișoara 2023- Capitală Europeană a Culturii, vă spun eu: noi demisii! Astfel, domnii Johnny Bota, Dumitru-Dorin Prunariu și membrul fondator, domnul Gheorghe Ciuhandu, și-au prezentat demisiile, invocând motive care ar trebui să-l rușineze pe primarul Fritz, precum: intervențiile în activitatea Asociației mânate de interese politice și chiar de interese de ordin personal ale unora; îndoiala privind capacitatea noii administrații de a duce la bun sfârșit proiectul în contextul în care această administrație nu poate asigura servicii publice elementare cetățenilor săi!”, scrie Iliescu pe rețelele de socializare.

Tot aceasta amintește și de problema sediului: „Asociației încă NU i s-a atribuit niciun sediu, doar vorbe în ședința Consiliului Director”. Mai exact, în acea întâlnire Fritz a propus ca Centrul de Proiecte să „găzduiască” asociația în sediul de pe Vasile Alecsandri, nr. 1, însă totul a rămas la nivelul unei declarații. „Nu știu ce înseamnă în accepțiunea primarului «găzduirea» asta, sper doar să respecte legea!”, punctează Roxana Iliescu. Ședința în sine, de altfel, a venit la opt luni de la ultima, între timp și Curtea de Conturi criticând lipsa de interes a consiliului director al cărui președinte este primarul Dominic Fritz, subiect abordat și de Ziua de Vest în prima parte a lunii ianuarie.

Din același raport, Roxana Iliescu mai citează:

  • „Aceste împrejurări datorate neîntrunirii Consiliului director nou, în a doua parte a anului 2021 pentru aprobarea modificărilor intervenite în primul rând în structura acestuia dar și în plan funcţional al asociaţiei, pun în discuţie însăși continuitatea activităţii entităţii «Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii» în foma ei legală și pentru îndeplinirea scopului și obiectului ei de activitate statutar”.
  • „Pentru clarificarea deficienţelor organizatorice ale Consiliului director, în timpul concilierii s-a stabilit că este necesară transmiterea unei măsuri de informare către Consiliul director, în vederea clarificării aspectelor constate, în cadrul legal existent referitor la scopul pentru care a fost înfiinţată și recunoscută asociaţia, pentru funcţionarea și continuitatea activităţii entităţii verificate «Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii» și nu a altei entităţi care ar avea același scop similar cu cel recunoscut de actele normative în favoarea entităţii verificate”.
  • „Menţionăm că orice transformare/tranzitare sau preluare a obiectului de activitate a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii sunt acţiuni efectuate împotriva unor acte normative (H.G. nr. 330/23.05.2019) acţiuni care au început să pună în pericol continuitatea activităţii entităţii verificate, o entitate gata pregătită să implementeze Proiectul «Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii»”.

Comentarii

comentarii