Acasă Eveniment Noi detalii în cazul celor doi migranți găsiți înjunghiați la Șagu

Noi detalii în cazul celor doi migranți găsiți înjunghiați la Șagu

1138
DISTRIBUIȚI

O răfuială între migranţii ilegali s-a încheiat sângeros într-o comună de lângă Arad. Acolo au fost descoperite pe un câmp trupurile neînsufleţite a doi bărbaţi afgani, iar un al treilea migrant a fost transportat la spital cu răni grave.

Poliţiştii îi caută pe criminali şi spun că cel mai probabil a izbucnit un conflict între cei care voiau să treacă ilegal granița ca să ajungă în Ungaria şi călăuzele lor.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi cetăţeni afgani au fost descoperite pe un câmp, în apropiere de Sagu, la 20 de km de Arad. Un al treilea tânăr afgan de aproximativ 20 de ani a cerut ajutorul ambulantei pentru că fusese rănit grav în aceeaşi răfuială.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad: “Un bărbat de origine afgană cu multiple plăgi prin înjunghiere a fost operat de urgenţă, iar în momentul de faţă e cooperant, conştient, în stare stabilă.”

Anchetatorii au deschis un dosar de cercetare în REM şi îi caută pe agresori. Până acum datele lor arată că în grupul de migranţi ilegali afgani a existat o neînţelegere care a condus la agresiune.

Ramona Lungu, purtător de cuvânt Parchetul Arad: “S-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor şi omor calificat. Urmează să fie audiaţi autorii infracţiunilor ar fi fost vorba de o răfuială între două grupuri de migranţi de cetăţenie afgană”.

De la începutul anului, în total 1.200 de migranţi ilegali au fost prinşi la frontiera cu Ungaria, numai în judeţul Arad. De cele mai multe ori au fost găsiţi ascunşi în camioane încărcate cu produse textile ori electrocasnice.

Numai în ultima lună, numărul lor a a fost de două ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut – spun poliţiştii de frontieră, scrie stirileprotv.ro.

Comentarii

comentarii