Acasă Eveniment Noi detalii în cazul omului de afaceri ucis la Arad. Suspecți în...

Noi detalii în cazul omului de afaceri ucis la Arad. Suspecți în cazul atentatului cu bombă din 2021 ar fi fugit în Ucraina, Serbia, R. Moldova

DISTRIBUIȚI

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, după ce maşina în care se afla a explodat. După doi ani de anchetă, procurorii anunță că au un cerc de suspecți în cazul atacului cu bombă de la Arad, în urma căruia a decedat un om de afaceri local, Ioan Crișan. Totodată, anchetatorii români au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece sunt informații că cetățeni străini care ar avea legătură cu atacul ar fi plecat spre aceste state, scrie digi24.ro.

Detaliile au fost făcute publice chiar de procurorul general, într-o întâlnire cu jurnaliștii. Procurorii încearcă să restrângă cercul de suspecți identificat în cazul atentatului de la Arad din mai 2021, când Iona Crișan a murit după ce mașina pe care o conducea a sărit în aer.

Până acum au dat declarații 400 de persoane, – prieteni, cunoscuți, parteneri de afaceri sau persoane cu care acesta avusese conflicte în trecut. Au fost sute de ore de înregistrări, dar momentan nu s-a ajuns la audierea unor persoane din cercul de suspecți. Anchetatorii români colaborează cu alte state și au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece sunt informații că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi reușit să plece către aceste state la scurt timp după atac.

În atac a fost folosit un exploziv „de mare putere”, potrivit concluziilor procurorilor. Au fost dispuse şi finalizate multiple constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice. S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziţia materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei.

Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale faţă de o persoană. 

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, după ce maşina în care se afla a explodat. Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate cu zeci de tone de peşte. 

Comentarii

comentarii