Acasă Actualitate Noi locuri de parcare în Timișoara. Peste 700 de mașini abandonate, ridicate...

Noi locuri de parcare în Timișoara. Peste 700 de mașini abandonate, ridicate în 2019

601
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali de la Serviciul Circulație Rutieră au eliberat, în acest an, peste 700 de locuri de parcare, ocupate, până acum, de mașini abandonate. Cele 1.239 de sesizări făcute în 2019 au dus la aplicarea a 938 de somații și ridicarea a 741 de autovehicule fără stăpân, cu sprijinul SDM. În unele cazuri, chiar proprietarii au fost cei care s-au sesizat, în urma somațiilor și au eliberat locul de parcare ocupat.

Totuși, au fost aplicate și 31 de sancțiuni, de câte 1000 lei, proprietarilor care au refuzat să-și ridice autovehiculele de pe domeniul public. Polițiștii fie încă lucrează la restul cazurilor, fie acestea nu se încadrează la prevederile Legii 421/2002.

Aceste mașini sunt, de obicei, concentrate în focare. Spre exemplu, în cartierul Dacia au fost depistate 39 de astfel de mașini pe străzile Timiș, Burebista, Stelelor, Dropiei, Amforei, Labirint, Teiului și Zânelor. Dintre acestea, doar una nu se încadrează la lege, 19 au fost deja ridicate, iar celelalte 19 sunt în procedura de identificare a proprietarilor și de aplicare a somațiilor.

Poliția Locală Timișoara amintește:„Potrivit Legii 421/2002, pentru a se putea demara procedurile de aplicare a somațiilor pentru ca autovehiculele să fie ridicate de pe domeniul public, autovehiculele trebuie să fie lăsate în același loc de peste un an de zile, dacă nu sunt îndeplinite condițiile legii polițiștii locali neavând dreptul să ia măsuri de declarare a abandonului și mai departe de ridicare sau de somare a proprietarilor să elibereze domeniul public de aceste epave”.

Polițiștii locali mai transmit că acțiunile de acest gen vor continua, cerând și sprijinul cetățenilor. Cazurile semnalate pot fi sesizate numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro. Stadiul procedurilor în care se află un autovehicul abandonat se poate verifica și pe aplicația „Auto Abandonate” de pe site-ul instituției, www.polcomtim.ro.

Comentarii

comentarii