Acasă Actualitate Noi mărturii cutremurătoare ale unei paciente cu coronavirus, de pe patul din...

Noi mărturii cutremurătoare ale unei paciente cu coronavirus, de pe patul din terapie intensivă: “Boala evoluează nu în ore, ci secunde”

925
DISTRIBUIȚI

Daniela, o pacientă infectată cu coronavirus, a declarat, din terapia Spitalului Militar Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, că boala este foarte grea, care evoluează “nu în ore, ci în minute, în secunde”.

Femeia este internată în secția ATI a Spitalului Militar din Capitală.

Daniela le-a transmis românilor să fie foarte atenți și să se protejeze.

Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila” a postat pe Facebook, cu permisiunea medicilor curanți și a pacientei, un material video cu mărturia unei bolnave Covid-19.

Femeia spune că i-a fost foarte rău, dar a avut încredere și nu a cedat.

Am venit cu moralul la pământ

De pe patul de spital, Daniela le-a transmis românilor să fie foarte atenți, să se protejeze și să creadă că tot ce se spune despre această boală este adevărat.

“Mi-a fost foarte rău. Foarte rău mi-a fost. (…) Simptomele au evoluat nu în ore, ci în minute, în secunde. Am venit cu moralul la pământ și acești oameni au fost toată noaptea alături de mine, întrebându-mă, încurajându-mă, ridicându-mi moralul pentru a fi bine. Această boală este foarte grea. Oamenii trebuie să fie foarte atenți în a se proteja, a se feri, a avea grijă, a crede ceea ce se spune pentru că este adevărat. La unele persoane se manifestă mai rău, cum s-a manifestat la mine, la alte persoane se manifestă un pic mai blând”, a povestit pacienta cu Covid-19.

Femeia este internată în secția ATI a Campusului medical militar ROL 2.

În videoclipul postat de Spitalul Militar din Capitală apar și colonel medic dr. Narcis Tănase, medic primar ATI, coordonatorul nucleului 1, locotenent-colonel medic dr. Adrian Tuță, medic specialist ATI și asistent medical Florentina Ciobanu.

De la începutul epidemiei de coronavirus, în România au fost confirmate 12.240 cazuri Covid-19, dintre acestea peste 4.000 fiind declarate vindecate și externate.

695 de oameni au murit din cauza noului coronavirus, potrivit celei mai recente informări a Grupului de Comunicare Strategică (GCS).(sursa:observatortv.ro)

Comentarii

comentarii