Acasă Administraţie Noi măsuri impuse de la nivel județean pentru comerțul din perioada Paștelui

Noi măsuri impuse de la nivel județean pentru comerțul din perioada Paștelui

1105
DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, a dispus controale în marile lanțuri comerciale din județ. La aceste acțiuni vor participa echipe mixte de control, formate din reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcției de Sănătatea Publică Timiș, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș și ANAF – Antifraudă.

În primul rând, vor fi verificate condițiile igienico-sanitare din marile lanțuri comerciale, cu accent pe măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2, prevăzute în ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență.

Angajații Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă verifică dacă sunt asigurate toate măsurile pentru protecția angajaților, inclusiv dotarea acestora cu echipamente de protecție (măști, mănuși etc), dar și a cumpărătorilor, prin păstrarea limitelor de distanțare în vederea prevenirii infectărilor și dezinfectarea periodică a spațiilor comerciale.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor va verifica și respectarea prevederilor legale pentru comercializarea produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale:  carne preambalată, ouă, vopsea de ouă, ciocolată, produse de patiserie, cozonaci etc

Instituția Prefectului a trimis o serie de recomandări către Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor și primăriil, referitoare la adoptarea unor măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID 19:

–        „Amplasarea comercianților în piețe la o distanță de minim 2 m (cu spațiu liber) și desfășurarea în plan a acestora sub formă de tablă de șah (motiv-dacă sunt vizavi amplasați-clienții nu mai pot păstra distanța de minim 1,5 m);

–        Obligativitatea ca personalul de securitate să dozeze accesul clienților pentru a nu se aglomera spațiile – ca norma calculată la: spații închise – 20 persoane/100 mp, spații deschise – 25 persoane/100mp;

–        Prioritizarea /facilitarea accesului persoanelor vârstnice de către agentul de securitate în intervalele orare în care aceștia au dispensa de ordonanță;

–        Marcarea distanței în zona destinată accesului clienților astfel încât să se păstreze distanța socială de minim 1,5 m;

–        Dotarea/asigurarea piețelor cu produse dezinfectante; puse la dispoziția comercianților și cumpărătorilor;

–        Spațiile de vânzare (mesele, pavimentele) să fie dezinfectate în fiecare zi”.

Comentarii

comentarii