Acasă Administraţie Noi măsuri privind pesta porcină africană, luate azi

Noi măsuri privind pesta porcină africană, luate azi

574
DISTRIBUIȚI
dav

Ca urmare a confirmării focarului de pestă porcină africană în localitatea Srpski Italbe din Serbia, autoritățile din Timiș au început să ia măsuri. Pericolul este cu atât mai mare cu cât localitățile timișene Iohanisfeld și Otelec se află în zona de supraveghere, care se întinde pe o rază de 9,6 km.

Prefectul Eva Georgeta Andreaș  a convocat astăzi, la Instituția Prefectului, o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor Timiș. În urma acesteia, s-au stabilit mai multe măsuri care vor fi impuse imediat.

Cu toate că suinele din zonă au fost inventariate, neexistând la ora actuală suspiciuni de îmbolnăviri, prefectul a cerut Gărzii Forestiere să intensifice acțiunile de vânătoare zona de graniță. Porcii mistreți vor fi vânați pe fâșia de graniță cu acordul Poliției de Frontieră.

Vehiculele care tranzitează vămile vor fi dezinfectate și, iar controlul în vămi va fi mai riguros pentru a împiedica introducerea de produse animale infestate. În același timp, se vor intensificarea filtrele rutiere pentru a descuraja comerțul ilegal de porcine și produse din carnea acestora.

De asemenea, s-a hotărât ca populația să fie informată de pericolele achiziționării de animale și produse provenite de la acestea, de la persoanele neautorizate și fără documente sanitar veterinare.

Comentarii

comentarii