Acasă Actualitate Noi reglementări pentru zona pietonală a Timișoarei. Parcare interzisă, cu mici excepții

Noi reglementări pentru zona pietonală a Timișoarei. Parcare interzisă, cu mici excepții

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara anunță noi reglementări privind accesul mașinilor în zona pietonală. Vorbim de propuneri făcute de Poliția Locală Timișoara, care vor ajunge în Consiliul Local sub forma unui proiect de hotărâre. Pe scurt, autovehiculele vor putea fi parcate doar în zone strict delimitate. Oprirea de scurtă durată nu va fi interzisă cât timp mașina nu încurcă circulația pietonilor. Comisia de circulație ar urma să decidă unde vor fi amenajate locurile de parcare și, eventual, să impună și o limită de timp pentru oprire.

În zonele pietonale au drept de acces doar conducătorii autovehiculelor care locuiesc sau cei care prestează servicii publice în acea zona, cu avizul Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara. Până acum, pentru staționarea și oprirea acestor autovehicule nu au existat reguli unitare pentru toate zonele pietonale. Noul proiect de hotărâre a avut în vedere sesizări ale cetățenilor și constatări în teren ale polițiștilor locali cu privire la situații în care spațiul pietonal era mult limitat de prezența autovehiculelor.

„Astfel, noile prevederi interzic staționarea vehiculelor în toate zonele pietonale ale municipiului Timișoara, în afara spațiilor marcate expres de administratorul domeniului public. De asemenea, se interzice oprirea și staționarea vehiculelor pe scuaruri, insule de dirijare a circulației sau pe alte amenajări rutiere care nu sunt destinate opririi și staționării vehiculelor”, transmit reprezentanții primăriei.

Sancțiunile vor porni de la autocolante lipite pe parbriz, dar pot ajunge și la amenzi și chiar ridicarea autovehiculului. Cuantumul amenzilor este între 600-1.200 lei pentru persoanele fizice și 1.500–2.000 lei pentru persoanele juridice.

Spațiile destinate staționării în zonele pietonale și intervalul orar permis vor fi stabilite ulterior aprobării acestui proiect de hotărâre de consiliu local și supuse avizării Comisiei de Circulație.

Proiectul de hotărâre de consiliu local poate fi consultat aici:  

https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=6D16C9A5381FA5D4C2258823004AF8C7

 

Comentarii

comentarii