Acasă Actualitate Norul de cenuşă vulcanică va elibera luni seara partea de vest a...

Norul de cenuşă vulcanică va elibera luni seara partea de vest a României

671
DISTRIBUIȚI

Conform Agenţiei  pentru Protecţia Mediului Timiş, în ultimele 24 de ore la nivelul judeţului nu au fost înregistrate depăşiri ale concentraţiei maxim admise, respectiv a valorii limită, la indicatorii monitorizaţi: dioxid de sulf (SO2), dioxid de azot (NO2), ozon (O3), monoxid de carbon (CO), pulberi în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni (PM10).
Agenţia  pentru Protecţia Mediului Timiş monitorizează permanent calitatea aerului în aglomerarea Timişoara cu metode automate prin staţiile de monitorizare  a calităţii aerului.
În legătură cu evoluţia norului de cenuşă generat de erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei, Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a anunţat că, în conformitate cu prognoza elaborată de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), norul de cenuşă vulcanică se va restrânge începând de la ora 9 până la ora 21, eliberând partea de vest a României.
Administraţia Naţională de Meteorologie a rulat în această dimineaţă modelul de dispersie a cenuşii vulcanice la nivelul solului. Conform rezultatelor acestei rulări, în stratul 0 – 2.000 m, pe parcursul zilei de astăzi nu exista deplasări ale masei de aer spre România.
Din informaţiile transmise de organismele de specialitate rezultă că în următoarele 2 zile nu vor fi depăşiri ale concentraţiilor de poluanţi la sol pe teritoriul României.

Comentarii

comentarii