Acasă Economic Nouă bănci pot începe să dea credite de Prima Casă

Nouă bănci pot începe să dea credite de Prima Casă

428
DISTRIBUIȚI

Nouă bănci au semnat documentele cu Fondul de Garantare a creditelor în vederea acordării de credite prin programul Prima Casă. Până acum, doar două au reuşit să dea efectiv şi credite. Pe lângă BRD, Alpha Bank, ATE, CEC, Banca Transilvania şi Banca Românească, au mai intrat în program şi Volksbank, Piraeus şi Emporiki. Restul băncilor aşteaptă să primească aprobarea finală a fondului de garantare.
Programul Prima Casă se mişcă cu încetinitorul. Clienţii vin la bancă, se informează, dar până acum doar şase şi-au făcut dosarul pentru a obţine garanţia statului. Dobânzile mai mici nu au atras valuri de români la uşile băncilor. Românii sunt reticenţi şi preferă deocamdată să se informeze.
Nici chiar cei care au ajutat la cumpărarea primei case din program nu stau mai bine. Au adunat până acum peste o mie de cereri, însă pentru 600 dintre dosare trebuie refăcută documentaţia. Valoarea maximă a creditului garantat de stat pentru programul Prima Casă este de 60.000 de euro, iar avansul pe care trebuie să îl aibă cumpărătorul este de 5%.

Comentarii

comentarii