Acasă Administraţie Noua clădire a UPU de la Spitalul Județean e ridicată integral

Noua clădire a UPU de la Spitalul Județean e ridicată integral

DISTRIBUIȚI

Situația celor două șantiere de la Spitalul Județean Timișoara este una bună. Noua clădire a Unității de Primiri Urgențe este ridicată integral, iar compartimentările au fost finalizate, în timp ce la viitoarea maternitate se lucrează la cofrarea plăcii de beton peste parter.

Pe șantierul noii Maternități nu sunt probleme în execuție, conform graficului, săptămâna trecută a fost turnată placa peste demisolul ambelor corpuri de clădire, stâlpii și diafragmele de la primele două niveluri sunt ridicate, în prezent se lucrează la armarea plăcilor peste parter, după care, în termen de două săptămâni se va turna placa peste nivel, atât pentru corpul A, cât și pentru corpul B.

„Lucrările se desfășoară într-un ritm alert, nu există probleme cu forța de muncă, iar în ceea ce privește achiziția materialelor și utilajelor de construcție, noi, ca beneficiari, avem deschiderea legală de a achita până la 80% din valoarea materialelor de construcție si a echipamentelor recepționate în șantier, lucru care va ajuta constructorul să respecte graficul lucrărilor, și în același timp, ne protejează de scumpirile aferente. Au fost pregătite dispozițiile de șantier pentru ultimele retușuri, urmând să lansăm procedura de achiziție pentru lucrările suplimentare identificate a fi necesare” a anunțat Marian Vasile, administratorul public al județului.

În ceea ce privește șantierul UPU, clădirea este ridicată integral, pereții interiori au fost acoperiți în totalitate cu tencuială mecanizată, urmând ca până la finalul lunii iulie să fie finalizată instalația electrică, termică și sanitară în toată unitatea. De asemenea, a fost demarat procesul de achiziție a echipamentelor medicale și a mobilierului de către CJ Timiș.

Comentarii

comentarii