Acasă Economic Noua Clasa E de la Mercedes-Benz, la Timişoara

Noua Clasa E de la Mercedes-Benz, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Casa Auto Timişoara va lansa astăzi, oficial, noua limuzină Clasa E de la Mercedes-Benz, un model ce consolidează poziţia pe care acest automobil o deţine în fruntea clasei de lux. Noul model face un pas semnificativ în ceea ce priveşte siguranţa şi confortul celor aflaţi în interiorul autoturismului.

Cele peste 20 de inovaţii tehnice aduse de creatorii săi, alături de un design avangardist, transformă succesoarea modelului care s-a bucurat de cea mai mare apreciere în lumea întreaga, într-un autovehicul care întâmpină şi satisface nevoile celor mai exigenţi clienţi.

Inovaţiile aduse autovehiculului sunt deschizătoare de noi drumuri în ceea ce priveşte condusul în siguranţă, deoarece până acum, niciun alt producător din lume nu le-a folosit în această combinaţie. Exemplele includ ca dotare standard sistemul Attention Assist, Adaptive Main Beam Assist (Asistentul pentru faza lungă) şi frânarea automata în caz de urgenţă, care este activată în momentul în care pericolul de coliziune este ridicat. Siguranţa si confortul sporit sunt atuurile Clasei E alături de protecţia mediului şi economia de combustibil: motoarele de patru şi şase cilindri cu injecţie directă consumă cu până la 23% mai puţin combustibil decât înainte.

Consumul NEDC combinat al motoarelor diesel este de 5,3 litri la suta de kilometri, ce corespunde unei cantităţi de 139 grame de CO2 pe kilometru. Toate motoarele noii Clase E respectă standardele de emisii EU5, iar în cazul E 350 BlueTEC emisiile sunt deja sub limitele EU6 ce vor intra în vigoare in 2014. Pe parcursul dezvoltării sale, noua Clasa E a fost supusă la peste 150 de teste de impact la mare viteză şi la peste 17.000 de simulări de accidente reale. Zona de deformare a părţii frontale acţionează la patru niveluri independente.

Utilizarea extinsă a aliajelor de oţel de înaltă rezistentă permite caroseriei să suporte forţe foarte mari de impact. Aproximativ 72% din panourile caroseriei au fost confecţionate din aceste oteluri high-tech. Având ca dotări standard şapte airbag-uri, centuri de siguranţă pretensionate şi cu limitatoare de forţă, tetiere active în caz de accident şi sistem de prindere ISOFIX pentru scaunul pentru copil, noua Clasa E dispune de caracteristici suplimentare de siguranţă în comparaţie cu modelele precedente.

Specificaţiile tehnice standard includ jante din aliaj uşor de 16 inch, cu un design cu 9 spiţe, eucalipt sau ornamente de aluminiu şi un volan cu patru spiţe îmbrăcat în piele fină cu inserţii de crom. De asemenea, în echipările standard sunt incluse un sistem infotainment Audio 20 CD cu dublă recepţie, CD-player, 8 boxe şi un sistem Bluetooth pentru telefonul mobil. Display-ul color situat în centrul tabloului de bord poate fi operat de şofer sau de pasagerul din dreapta, folosind Controller-ul de pe consola centrală. Noua limuzină Clasa E este succesoarea modelului care s-a bucurat de apreciere în întreaga lume înregistrând vânzări de peste 1,3 milioane de exemplare începând cu 2002.
L.P.

Comentarii

comentarii