Acasă Actualitate Nouă focare de COVID-19 în Timiș, din care opt încă active. 142...

Nouă focare de COVID-19 în Timiș, din care opt încă active. 142 de cazuri la abatorul Smithfield

1966
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș prezintă, într-o informare de presă, situația focarelor din județ, active pe 26 iulie. Astfel, din cele nouă focare depistate de la începutul pandemiei, opt mai sunt încă active. La nivelul acestora „s-au instituit toate masurile impuse de situație și sunt monitorizate în permanență cu maximă atenție, pentru a preveni răspândirea infecției cu virusul SARS-Cov-2, necondiționat de eforturile pe care le implică acest lucru”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Focarele din Timiș:

SPITALUL CFR TIMISOARA- 9 cazuri confirmate

 Focar in supraveghere

 TIMISOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 142 cazuri confirmate din 1364

 Focar in supraveghere

 SPITALUL CLINIC MUNICIPAL DE URGENTA TIMISOARA-15 cazuri confirmate

 Focar in supraveghere

 TIMISOARA UNITATE SANITARA CU PATURI IN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate

 Focar in supraveghere

 SPITALUL DE PSIHIATRIE GATAIA-12 cazuri confirmate

 Focar in supraveghere

 UNITATE ECONOMICA – 3 cazuri confirmate

 Focar in supraveghere

  COMUNITATE sat/ comuna – 11 cazuri confirmate

  Focar in supraveghere

  ZONA FAGET – 47 cazuri confirmate si un numar mare de contacti apropiati.

Focarul de infecție declarat în cazul unui obiectiv economic a fost închis, dar a rămas în continuare în monitorizarea DSPJ Timiș.

Reprezentanții DSP Timiș mai arată: „Dintre masurile luate in focare, mentionam:

-reinstruirea personalului medical in vederea respectarii masurilor de protectie si profilaxie (purtarea echipamentului la locul de munca: masca, manusi, halate si ochelari la manevre generatoare de aerosoli)  focar in supraveghere ;

-intreruperea activității sectiei pentru efectuarea curateniei si dezinfecției terminală si continuarea apoi a activitatii doar pentru consultatii de urgenta cu personalul negativ si care nu a fost in tura cu personalul depistat pozitiv;repetarea instruirii personalului medical in vederea respectarii masurilor de protectie si profilaxie (purtarea echipamentului la locul de munca: masca, manusi, halate si ochelari la manevre generatoare de aerosoli);

-informarea contacților apropiați privind măsurile de profilaxie și control; Instruirea personalului din unitate  in vederea respectarii precautiunilor universale si a masurilor elaborate de catre MS privind supravegherea infectiei cu COVID 19”.

Comentarii

comentarii