Acasă Editorial Noua limbă de lemn, fragment electoral

Noua limbă de lemn, fragment electoral

DISTRIBUIȚI

Aflat în turneu electoral prin Banat, domnul Nicolae Ciucă a vizitat și stațiunea Băile Herculane. Un fragment din acest eveniment poate fi văzut și ascultat într-un filmuleț pe internet. Chintesența declarațiilor domniei-sale a fost redată excelent și protector – pentru că discursul ”pe viu” din înregistrarea video este mult mai… jalnic – în Expres de Banat, 29 mai, din care voi reproduce în continuare. Lipsesc proptele de vorbire care l-au făcut celebru, ca de altfel pe atâția dintre actualii noștri politicieni din vârful ierarhiei, adică îîî -urile și ăăă-urile fără de care nu se mai descurcă niciunul dintre ei când propoziția are mai mult de două cuvinte. Sublinierile îmi aparțin.

„Din păcate, la o istorie de aproape 200 de ani (sic!) de când a devenit stațiune balneară, Băile Herculane arată rău din cauza degradării (sic!) clădirilor monument istoric. Acest lucru atrage de la sine o abordare pe care autoritățile locale împreună cu cele centrale care să se constituie într-o strategie pentru tot ceea ce înseamnă valoarea turismului balnear. Îmi aduc aminte că am avut o discuție cu mediul asociativ din HoReCa și una dintre propunerile care s-a desprins a fost să luăm ca obiectiv principalele zone de turism din România și să investim cu proiecte duse de la un capăt la altul. Sunt convins că Herculane trebuie să beneficieze de o astfel de abordare”. 

Rezum, într-o variantă care sintetizează perlele noii limbi de lemn a politicienilor români, fragmentul de discurs redat mai sus: Prin urmare, chiar dacă Băile Herculane arată rău din cauza degradării, a avut loc o discuție cu mediul asociativ în urma căreia una dintre propunerile care s-a desprins a fost luăm ca obiectiv să se constituie într-o strategie și să investim cu proiecte! Băile Herculane trebuie să beneficieze de o astfel de abordare!!!

”Cu siguranță” (iată cea mai iubită sintagmă a noii limbi române de lemn!!!) stațiunea Băile Herculane va renaște cu o astfel de ”abordare strategică”! Probabil după toate alegerile de anul acesta și ceva mai devreme de Paștele Cailor!!! Aferim!

Comentarii

comentarii