Acasă Actualitate Nouă milioane de lei pentru Spitalul Municipal și Spitalul de Copii. Primăria...

Nouă milioane de lei pentru Spitalul Municipal și Spitalul de Copii. Primăria Timișoara cere bani din PNRR

DISTRIBUIȚI

Timișoara va solicita finanțarea din PNRR a două investiții de mari dimensiuni pentru două dintre cele mai importante unități medicale aflate în administrare, Spitalul  Municipal Timișoara și de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, pentru secțiile de nou-născuți.

Consilierii locali timișoreni s-au întâlnit marți, pentru a vota, într-o ședință de plen online, documentația pentru două proiecte care vor ajuta la dotarea unităților medicale aflate în administrarea municipalității. Vorbim despre nouă milioane de euro, bani care ar urma să fie obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru Spitalul Municipal și Spitalul de Copii.

Pentru Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara se solicită peste 23 de milioane de lei, bani care ar urma să ajute la reducerea ratei de deces infantil. Proiectul intitulat „Extinderea secției de neonatologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara prin dezvoltarea capacității infrastructurii dedicate îngrijirii pacientului critic neonatal si îmbunătățirea programului de screening prin dotarea cu echipamente medicale adecvate” va duce la extinderea secției ATI pentru neonatali, cu trei paturi, urmând să se realizeze și dotarea secției de neonatologie. Tot din această finanțare ar urma să fie susținută și formarea profesională în vederea îmbunătățirii programului de screening și tratament pentru retinopatia de prematuritate.

Valoarea totală a proiectului este de 23.055.958,41 lei fără TVA, durata de implementare fiind de 17 luni.

Spitalul de Copii din Timișoara are nevoie de aparatură performantă, necesară pentru reducerea ratei de mortalitate infantilă. Astfel, a fost scris proiectul „Șansa la viață prin creșterea capacității si dotarea infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Louis Țurcanu» Timișoara”.

De asemenea, și acesta va fi propus spre finanțare prin PNRR. Prin acest proiect se propune finanțarea suplimentării numărului de paturi dedicate pacienților critici nou-născuți, dotarea acestor paturi și a celor existente deja cu aparatură medicală adecvată, precum și îmbunătățirea programului de screening – prin care, de exemplu, ar putea fi depistate din timp anumite maladii congenitale de cord.

De asemenea, prin același proiect, cadrele medicale ar urma să beneficieze de formare continuă, pentru a-i putea trata corespunzător pe nou-născuții în stare gravă.

Valoarea totală a proiectului este de 12.956.349,07 lei fără TVA, durata de implementare este de 14 luni.

 

Comentarii

comentarii