Acasă Administraţie Noua organigramă a primăriei rămâne suspendată, cel puțin încă o săptămână

Noua organigramă a primăriei rămâne suspendată, cel puțin încă o săptămână

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 13 octombrie, la Curtea de Apel Timișoara ar fi trebuit să se judece recursul înaintat de Primăria Timișoara în dosarul în care Tribunalul Timiș a hotărât să suspende organigrama propusă de administrația Fritz. Judecătoarea Dascălu Maria-Cornelia a formulat, însă, o „declaraţie de abţinere”, astfel că a fost stabilit un nou termen: marți, 19 octombrie. Cum sentința din prima instanță este una executorie, organigrama adoptată în iunie rămâne suspendată.

Vă amintim că, pe 16 august, Tribunalul Timiș a suspendat organigrama pe o perioadă de două luni sau până când sindicatul angajaților din primărie, cel care a solicitat și suspendarea, va cere și anularea hotărârii de consiliu local prin care a fost adoptată restructurarea. Cum sindicatul a cerut în septembrie, așa cum anunțase încă de la început, anularea HCL-ului, termenul de două luni pentru suspendare se prelungește până la o decizie pe fond sau o schimbare a deciziei din primă instanță la recurs.

Tiberiu Negrei, președintele sindicatului angajaților din primărie

Sindicatul a cerut, încă dinaintea adoptării organigramei, o dezbatere publică asupra acesteia. Primarul Dominic Fritz a refuzat, pe motiv că ar fi vorba despre un HCL „individual”, nu unul „normativ”, în acest caz nemaiexistând obligația legală de organizarea a consultării. Deși destul de vagă, motivarea deciziei Tribunalului Timiș pare să dea dreptate sindicatului și celor 33 de salariați care au calitatea de reclamant în acest dosar.

 

Comentarii

comentarii