Acasă Actualitate Noua sală polivalentă e în aer. Primarul Robu se încăpățânează, iar președintele...

Noua sală polivalentă e în aer. Primarul Robu se încăpățânează, iar președintele Dobra invită degeaba la discuții

DISTRIBUIȚI

Războiul dintre Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș pe tema sălii polivalente este fără sens. În ciuda declarațiilor șefilor celor două instituții, realitatea este că nu se face mai nimic. Încăpățânarea primarul Nicolae Robu de a se construi sala lângă stadionul Dan Păltinișanu a fost taxată chiar de ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu. „Când am intrat în stadion, am văzut acolo, în partea dreaptă, era o bază sportivă. Cine dărâmă acel obiectiv, acel obiectiv nu le aparţine lor. Dacă cineva vrea să fie pragnmatic şi să nu trateze politic acest subiect să luăm decizia. Fiecare timişorean îşi doreşte această sală. Trebuie să terminăm acest subiect, deja mă plictiseşte. Timişoara merită o sală polivalentă şi o va avea,” a declarat ministrul, după o vizită la Timișoara.

Pe de altă parte, deputatul Marilen Pirtea a interpelat Guvernului României, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu privire la investiția Companiei Naționale de Investiții pentru realizarea Sălii Polivalente cu 16 mii de locuri, la Timișoara.

”Răspunsul, scris în ton de relativă ambiguitate, arată totuși că documentaţia în acest caz nu este completă și, ca atare, nu s-a avansat absolut deloc pentru a calcula indicatorii tehnico-economico-financiari pentru atribuirea banilor necesari pentru ca să prindă contur această nouă sală sportivă polivalentă, atât de necesară Timişoarei, mai ales în perspectiva anului 2021. Fără această investiție Timișoara nu o să fie pregătită pentru 2021, când va juca rolul de Capitală Culturală Europeană, la 14 ani dupa ce Sibiul a fost, în 2007, capitală desemnată pentru acest prim rol cultural continental”, spune Pirtea.

Această stare de fapt a fost anunțată încă de acum o lună de Călin Dobra, președintele CJ Timiș. „Nu avem juridic situaţia rezolvată la locaţiile prezentate pentru sală. La Giroc nu avem hotărârea de consiliu judeţean, la Timişoara situaţia e la fel, sunt probleme juridice. Ca să terminăm aceste dezbateri inutile, să vină ambele părţi să discutăm”, a declarat președintele CJ Timiș.

Comentarii

comentarii