Acasă Actualitate Noul an școlar la Colegiul Național Bănățean Timișoara s-a deschis cu un...

Noul an școlar la Colegiul Național Bănățean Timișoara s-a deschis cu un mesaj: ”Să credem în valori!”

150
DISTRIBUIȚI

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2021-2022 la Colegiul Național Bănățean a însemnat un mesaj convingător că trebuie să credem în valori, fiindcă numai acestea pot aduce progresul și prosperitatatea în comunitate.

De fapt tema din acest an școlar a fost: ,,Valoare și culoare”.

”Pentru că tu ești un realizator de valori, un purtător de valori, te invităm să împărtășim împreună, în prima zi de școală, emoțiile de început de an școlar!”, a fost îndemnul Colegiului Național Bănățean, condus cu mare succes de prof. dr. Sorin Ionescu. 

Unul dintre invitații speciali ai manifestării a fost prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, care a avut următorul mesaj:

”În copilărie, am auzit foarte des cum adulţii erau vizibil deranjați de gălăgia pe care o făceau copiii. Iată că acum, noi, ca adulţi, parcă am uitat cât de nepotrivită şi absurdă ni se părea cerinţa de a fi mai puţin zgomotoşi, ideea că adulţii sunt nemulțumiți de agitaţia copiilor din stradă sau din curtea şcolii.

Da, să recunoaştem, pandemia ne-a amintit că râsetele de copii şi joaca, zgomotoasă uneori, sunt conduitele normale, pe care le dorim din nou mai vizibile în viaţa copiilor.

Astăzi, toți cei care am participat la ceremonia deschiderii anului școlar de la Colegiul Național Bănățean Timișoara ne-am îmbogățit în mijlocul bucuriei, gălăgiei și jocului copiilor, reîntorși în curtea școlii”.

Comentarii

comentarii