Acasă Actualitate Noul consul al Italiei la Timişoara s-a întâlnit cu prefectul

Noul consul al Italiei la Timişoara s-a întâlnit cu prefectul

369
DISTRIBUIȚI

„Există deja o puternică prezenţă a întreprinzătorilor italieni în zonă. Există deja un mare interes din partea comunităţii române în ceea ce priveşte limba şi cultura italiană”, a declarat Stefano Mistretta

Consulul General al Italiei la Timişoara Stefano Mistretta s-a întâlnit joi cu prefectul de Timiş Mircea Băcală Noul consul este în prima sa vizită oficială de la primirea acestui mandat. „I-am făcut o scurtă prezentare a judeţului Timiş privind domenii din organizarea judeţului, administrative, infrastructură, cultură, diplomaţie şi investiţiile străine în Timiş. L-am asigurat că se va îndrăgosti de acest oraş”, a spus prefectul.

„Este momentul în care se poate şi mai mult aprofunda raportul între aceste două ţări”

„Rapoartele între România şi Italia sunt excelente. Sunt foarte fericit că am putut să vin în acest oraş. Am cerut personal acest lucru şi am fost fericit. Personal consider că acest raport excelent care există între aceste două popoare poate fi îmbunătăţit şi mai mult de atât. În judeţul Timiş, cum deja ştiam, este una dintre zonele cele mai productive din România. Există deja o puternică prezenţă a întreprinzătorilor italieni în zonă. Există deja un mare interes din partea comunităţii române în ceea ce priveşte limba şi cultura italiană. Este momentul în care se poate şi mai mult aprofunda raportul între aceste două ţări”, a spus noul consul al Italiei la Timişoara care a stabilit cu prefectul să se întâlnească în mod frecvent. Consulul a spus că doreşte o prezenţă mai pregnantă a investitorilor italieni din Timiş în domeniul agriculturii. În Timişoara sunt deja 1.000 de italieni rezidenţi din datele pe care le are noul consul.

Comentarii

comentarii