Acasă Actualitate Noul pod de la Parța primește 55 de milioane de lei prin...

Noul pod de la Parța primește 55 de milioane de lei prin programul ”Anghel Saligny”

DISTRIBUIȚI

Pentru ridicarea unui pod nou pe DJ 593B, peste Timiș, de la Parța, se vor aloca 55 de milioane de lei, a decis ministerul dezvoltării. De asemenea, licitația pentru documentația aferentă proiectului merge bine, fiind depuse cinci oferte din partea unor firme sau a unor asocieri de firme.

Ieșite la iveală după seceta din acest an, problemele structurale ale podului peste Timiș de la Parța au dus la limitarea circulației la vehiculele cu masa maximă acceptată de 7,5 tone. Decizia luată a fost ca să se demareze procedura pentru ridicarea unui nou pod. Consiliul Județean Timiș s-a mișcat surprinzător de rapid și a lansat deja licitația pentru documentația aferentă proiectului, fiind depuse în cadrul procedurii cinci oferte. Vestea și mai bună este că proiectul a fost acceptat pentru finanțare în cadrul programului ”Anghel Saligny”. Așadar, nu vom primi bani pentru tunelul cu luminițe peste Bega la Timișoara – UVT sau pasarela pietonală Gelu, dar vor ajunge în Timiș 55 de milioane de lei pentru podul de la Parța, de pe DJ 593B.

Revenind la licitație, la jumătate de lună de la lansarea acesteia, pentru cele 715.397 lei au fost depuse nu mai puțin de cinci oferte.

CJ Timiș a lansat, la jumătatea lui august licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic ale podului de pe DJ 593B, la Parța. Acesta este deschis, dar nu pot trece pe acolo mașini decât până la 7,5 tone. Podul de la Parța nu a fost niciodată reabilitat din punct de vedere al structurii de rezistență, deși expertizele tehnice făcute de-a lungul timpului au confirmat degradarea construcției. Contractul vizează elaborarea studiului de fezabilitate, întocmirea documentațiilor pentru obținerea certificatului de urbanism, obținerea certificatului de urbanism, studii de teren: geotehnic, topografic și hidraulic, proiectul tehnic de execuție și asistență tehnică.

Comentarii

comentarii