Acasă Economic Noul terminal de plecări externe al Aeroportului Internaţional din Timişoara, inaugurat cu...

Noul terminal de plecări externe al Aeroportului Internaţional din Timişoara, inaugurat cu prilejul intrării României în Spaţiul Schengen aerian

DISTRIBUIȚI

Noul terminal de plecări externe al Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara va fi inaugurat în 29 martie, cu prilejul aderării României la Spaţiul Schengen aerian. Investiţia se ridică la peste 88 de milioane de lei.

Doi ani au durat lucrările la noul terminal al Aeroportului Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara, iar lucrările sunt finalizate. Construcţia urmează să fie inaugurată oficial în 29 martie.

”Aeroportul Internaţional Timişoara «Traian Vuia» a derulat în ultimii doi ani un proiect prin care a fost materializată cea mai importantă investiţie din istoria instituţiei, noul Terminal de Plecări Externe. Intrarea României în Schengen a condus la reoganizarea fluxurilor de plecări/sosiri, motiv pentru care denumirea noului terminal s-a transformat din Terminal de Plecări Externe în Terminal de Plecări Schengen”, au transmis reprezentanţii Aeroportului Timişoara.

Noul terminal are o suprafaţă construită de 12.000 de metri pătraţi, 6 filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi 6 porţi de scanare automată a documentelor. Construcţia completează Terminalul de Sosiri Curse Externe care este în exploatare din iulie 2021.

Concelex SRL din Bucureşti se ocupă de lucrări. Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată din 3 surse: fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), bugetul de stat, veniturile proprii ale aeroportului., scrie news.ro

Comentarii

comentarii