Acasă Actualitate Nu ardeţi deşeurile vegetale!

Nu ardeţi deşeurile vegetale!

640
DISTRIBUIȚI
Societatea de salubrizare are obligaţia de a distribui saci de colectare şi va colecta deşeurile vegetale
Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara face un apel la timişoreni să nu ardă deşeurile vegetale uscate, această practică dăunând mediului şi populaţiei.

 “Fumul produs de ardere conţine multe substanţe toxice care pot provoca maladii grave, arderea frunzelor uscate fiind de altfel o încălcare a legislaţiei de mediu. Datorită capacităţii de a purifica aerul, copacii absorb metalele grele şi alte substanţe toxice rezultate în primul rând din transportul auto, dar şi din atmosferă, sol şi apă. De aceea, în timpul arderii frunzelor căzute, toate substanţele toxice trec în stare de aerosoli. Este bine de ştiut faptul că prin arderea unei singure frunze uscate de nuc se degajă o cantitate de dioxid de carbon echivalentă cu cea degajată de un motor non euro de 5,5 litri într-un interval de 5 minute”, spune Vasile Ciupa, directorul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara. 
În plus, arderea deşeurilor vegetale pe teritoriul Timişoarei contravine legii, fapta fiind sancţionată cu amendă cuprinsă între 1.500 şi 2.500 de lei. “Solicităm pe această cale tuturor deţinătorilor de terenuri intravilane să respecte reglementările de mediu în vigoare în sensul de a nu arde resturile vegetale, acestea putând fi colectate de operatorul de salubritate SC Retim SA, societatea având obligaţia distribuirii în acest sens de saci de colectare”, mai spune Vasile Ciupa.
 

Comentarii

comentarii