Acasă Eveniment „Nu cerem milă şi nu ne deranjează atât de mult diminuarea pensiilor,...

„Nu cerem milă şi nu ne deranjează atât de mult diminuarea pensiilor, ci faptul că guvernanţii mint şi aplică greşit legea”

425
DISTRIBUIȚI

Spun mai mulţi militari în rezervă din PSD Timiş
Organizaţia judeţeană  Timiş a Partidului Social Democrat a adus în faţa opiniei publice, joi, trei militari în rezervă, pentru a comenta mult-dezbătuta situaţie a pensiilor militarilor. Colonelul în rezervă Constantin Glodeanu (viceprimar PSD în Biled), generalul în rezervă Vasile Bot (membru PSD de câteva zile) şi colonelul în rezervă Ioan Roibu (fost prim-adjunct IPJ Timiş) au criticat, în cor, nu atât diminuarea pensiilor, ci maniera în care se face această „manevră” şi faptul că guvernanţii PDL „apar la televizor şi mint cu neruşinare”. Constantin Glodeanu a prezentat o întreagă listă cu cazuri în care, după recalcularea pensiilor unor militari din Timiş, acestora le-au fost diminuate veniturile după ce ani întregi le-au fost şterşi, eronat, din carieră. „Am luat adeverinţe de la unităţile unde am activat, le-am trimis în termenul impus, însă nimeni nu a ţinut cont de ele. Statul nu şi-a făcut bine treaba. El greşeşte şi noi plătim”, a declarat Ioan Roibu, explicând că nu atât diminuarea cu 60% a pensiei sale îl deranjează, ci că nu se respectă legea şi faptul că cei din conducerea centrală dezinformează în continuare că nimeni nu va pierde la pensii.
„Nu am crezut niciodată că ţara şi poporul vor ajunge în această situaţie”
Generalul Vasile Bot, a cărui pensie a fost diminuată tot cu 60% după o carieră de 41 de ani în armată, se declară profund dezamăgit de situaţia în care s-a ajuns în România. „E păcat ca simbolurile unei ţări, cum sunt drapelul, imnul sau armata, să fie batjocorite. Lucrurile nu merg bine deloc. În 40 de ani de carieră militară nu am crezut niciodată că ţara şi poporul vor ajunge în această situaţie”, a declarat generalul în rezervă. Cei trei militari în rezervă au enumerat doar câteva dintre sacrificiile pe care le presupune viaţa militară: privarea de dreptul la exprimare, de dreptul la liberă circulaţie etc. „Spre deosebire de cetăţenii angajaţi în alte domenii, eu, dacă nu mergeam o zi la serviciu, îmi puneau cătuşele la mâini şi mă aruncau în puşcărie”, îşi aminteşte generalul Bot. „Nu ne pare rău. Noi ne-am ales meseria şi am făcut-o cu plăcere. Însă noi ne-am respectat contractul cu societatea şi cu statul şi ar trebui ca şi reciproca să fie acum valabilă. Nu cerem milă şi nu ne deranjează atât de mult diminuarea pensiilor, ci faptul că guvernanţii mint şi aplică greşit legea. Una spun, alta fac, şi mai şi vin la TV şi spun că noi nu înţelegem”, a încheiat colonelul Roibu.

 

Comentarii

comentarii