Acasă Cultura ”Nu contenesc să mă mir de măreţia Creaţiei”, vernisaj Lelia Brînda cu...

”Nu contenesc să mă mir de măreţia Creaţiei”, vernisaj Lelia Brînda cu Drumul spre Centru, la Helios Timișoara

564
DISTRIBUIȚI

O atractivă expoziție intitulată Drumul spre Centru, autoare Lelia Brînda, va fi inaugurată, în 5 decembrie, de la ora 18.00, la galeria Helios din Piața Victoriei din Timișoara. ”Vă invit cu drag la vernisajul expoziției mele care va putea fi vizitată până în 18 decembrie. Vă mulțumesc și va aștept cu drag”, este mesajul artistei.

Iată câteva amănunte despre Lelia Brînda prezentate chiar de artistă:

”M-am născut în anul 1960 ziua 27, în luna lui martie, într-un loc binecuvântat de divinitate cu ţărani harnici şi gospodari, numit Căpâlna, jud. Bihor, aşezare pe malul Crişului Negru, unde muncile câmpului, creşterea animalelor, livezile cu pruni şi cultivatul cânepii se întâlneau cu meşteşugul, arta populară autentică a locului, într-un mod atât de firesc încât la anii maturităţii am conştientizat că managementul şi creaţia erau înscrise în ADN-ul locului.

Îmi place să călătoresc, să descopăr locuri şi oameni noi. O fac de multe ori în SUA unde locuieşte de şaptesprezece ani fiul meu, Paul M. Bîscă, absolvent al SAIS John Hopkins, expert în analize de risc la World Bank, pictor şi caricaturist în timpul liber…Nu contenesc să mă mir de măreţia Creaţiei, de frumosul creaţiei, de frumosul din om care iese la lumină şi ni se arată prin noi şi fără de care, în tumultul zilelor noastre, nu cred că omul modern ar rezista.

Avem nevoie de ancore în viaţă, iar Creaţia este ancora mea, ca o dragoste veche pe care încă nu ai descoperit-o în totalitate şi continuă să te surprindă în permanenţă, te provoacă să o redescoperi şi să te reîndrăgosteşti mai mult şi mai mult şi mai mult… până unde?… poate până la întâlnirea cu infinitul…”, povestește artista în www.orizonturiculturale.ro.

Comentarii

comentarii