Acasă Eveniment Nu daţi bani cerşetorilor!

Nu daţi bani cerşetorilor!

DISTRIBUIȚI

Acţiunile bisăptămânale ale poliţiştilor comunitari de adunare de pe străzi ale cerşetorilor continuă, săptămâna aceasta consemnându-se a 115-a astfel de operaţiune. Agenţii de poliţie comunitară îi reţin pe cerşetori, îi introduc apoi în baza de date, le aplică amenzi, minorii îi predau la centrele speciale, iar persoanele din alte localităţi sunt îndrumate spre casă. Rezultatul este destul de vag, întrucât amenzile sunt în foarte puţine cazuri achitate, minorii nu pot fi reţinuţi în centrele speciale, iar cei îndrumaţi spre localităţile de origine revin. Astfel, numărul cerşetorilor din intersecţiile şi de pe străzile Timişoarei este relativ constant, iar pârghiile legale pe care le au la dispoziţie oamenii legii pentru a diminua fenomenul cerşetoriei sunt puţine şi ineficiente. La ultima acţiune de adunare a cerşetorilor de pe străzi, în doar două ore au fost reţinute 12 persoane ce apelau la mila publică, din zone precum Girocului, Badea Cârţan, zona centrală a oraşului, Gara de Nord.
Cei depistaţi erau originari din Timiş, Vâlcea, Zalău, Satu Mare, Suceava sau Caraş Severin. Şapte dintre cerşetori au fost amendaţi cu câte 100 de lei, conform Legii 61/1991 republicată pentru practicarea cerşetoriei, iar cinci au fost îndrumaţi spre localităţile de domiciliu, după ce au fost introduşi în baza de date. “Poliţia Comunitară atrage atenţia din nou timişorenilor că nu este indicat să ofere bani celor care apelează la mila publică, deoarece cel mai adesea, banii respectivi intră în buzunarele altor persoane, care îi pun de cele mai multe ori la cerşit sau îşi cumpără din ei alcool ori aurolac”, spune Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.
Acţiunile poliţiştilor comunitari vor continua, având drept scop descurajarea celor care practică această îndeletnicire.

Comentarii

comentarii