Acasă Actualitate „Nu mai există un partid în România care să creadă că în...

„Nu mai există un partid în România care să creadă că în PD-L găseşte un partener”

311
DISTRIBUIȚI

Spune Ilie Sârbu, preşedintele PSD Timiş, convins de faptul că moţiunea de cenzură înaintată de PNL va fi votată, iar actualul guvern va cădea
Proaspăt ieşit de la guvernare, în urma ruperii coaliţiei PD-L – PSD, fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sârbu, crede că foştii parteneri de guvernare sunt disperaţi, din cauză că PD-L a fost izolat de celelalte partide. Majoritatea în Parlamentul României este formată, în acest moment, din PSD-PNL-UDMR. „E un moment delicat pentru cei de la PD-L. Izolarea îi face să comită greşeli după greşeli. Le vine greu să accepte că sunt minoritari în parlament”, crede preşedintele PSD Timiş, convins de faptul că democrat-liberalii nu se aşteptau nici ca PSD să iasă de la guvernare, dar nici ca social-democraţii să susţină moţiunea formulată de PNL. „Cât sunt de informaţi, de savanţi şi de diabolici, i-am luat prin surprindere. Au avut o mare surpriză, însă ce au generat, trebuie să-şi asume”, spune Ilie Sârbu despre foştii colegi de guvernare.

Guvern de tehnocraţi

Moţiunea de cenzură înaintată de PNL va fi votată, marţi, crede Ilie Sârbu, iar actualul guvern va cădea. Variantele care decurg din această acţiune sunt fie instaurarea unui „guvern de avarie”, fie a unui guvern de tehnocraţi, variantă propusă atât de PNL, cât şi de PSD. Guvern de tehnocraţi care ar asigura, în opinia lui Ilie Sârbu, liniştea necesară pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale. „Nu cred că Băsescu va agrea această idee, pentru că un guvern de tehnocraţi ar duce la calm, linişte, siguranţă”, spune preşedintele PSD Timiş.

„Disperare extraordinară”

Fostul ministru al Agriculturii se arată îngrijorat de faptul că lucrurile ar începe să se precipite la nivel ministerial. „Sunt într-o disperare extraordinară, nu mai ştiu ce să promită”, spune Ilie Sârbu, avându-l în vizor în special pe prim-ministrul Emil Boc, despre care spune că promite chestiuni care au fost deja stabilite şi votate cu luni în urmă, cum ar fi fonduri pentru culturile de toamnă sau prefinanţări sub formă de împrumut în mediul agricol. „Iasă domnul Boc, cu figura sa de Lenin fără cioc şi ne dă sfaturi şi promite chestiuni pentru care legile există deja. Este un lucru care trebuie cunoscut şi sancţionat. Şi sunt convins că lumea cunoaşte aceste lucruri”, spune Ilie Sârbu.

Nicio şansă pentru Oprescu

Referitor la şansele lui Sorin Oprescu de a deveni preşedinte al României, Sârbu consideră că acestea sunt aproape nule. Conform spuselor lui Ilie Sârbu, primarul general al capitalei va pierde sigur, pentru că nu are structuri în teritoriu şi, în plus, spune preşedintele PSD Timiş, colaborează cu oameni care au aşteptări, dar nu sunt obişnuiţi să contribuie. Pe deasupra, Oprescu are handicapul creat de propria sa activitate din postura de edil-şef al capitalei, crede Sârbu.

Comentarii

comentarii