Acasă Politica „Nu ne dorim ca anumite declaraţii entuziaste, dar imature, să dea satisfacţie...

„Nu ne dorim ca anumite declaraţii entuziaste, dar imature, să dea satisfacţie PDL-ului”

370
DISTRIBUIȚI
Spune Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD Timiş, ca o reacţie a declaraţiilor liberalului Alin Nica, cel care spunea că ar fi bine ca PNL Timiş să aibă candidat şi pentru preşedinţia CJ Timiş, şi pentru Primăria Timişoara

 
Luni, primarul din Dudeştii Noi, Alin Nica, vicepreşedinte al PNL Timiş, afirma că cel mai benefic pentru liberali ar fi să aibă candidat atât pentru preşedinţia Consiliului Local Timiş, cât şi pentru Primăria Timişoara. „Părerea mea personală e ca ambii candidaţi să fie de la PNL. Uniunea Social Liberală (USL) ar avea mult mai mari şanse dacă ar promova un candidat de dreapta. PNL are o şansă în plus să-şi promoveze candidaţii în Timiş. Se poate discuta cu domnul Antonescu şi domnul Robu are dese întâlniri cu preşedintele partidului despre acest lucru. Consider că aceasta este opţiunea cea mai corectă – ca PNL să aibă ambii candidaţi – la Primăria Timişoarei şi la Consiliul Judeţean Timiş”, spunea Nica, liberalul care a devenit foarte popular după ce a participat la Eurovision. Marţi, viceprimarul social-democrat al Timişoarei, Sorin Grindeanu, a declarat că ar trebui aşteptate sondajele pe care USL le va realiza în toate judeţele ţării pentru desemnarea candidaţilor. „Declaraţiile publice apărute în ultimele zile, venite din zona partenerilor din Uniunea Social Liberală (USL) Timiş, reprezintă, din punctul nostru de vedere, opinii strict individuale, subiective, de înţeles până la un anumit nivel de aşteptare al fiecărei formaţiuni politice din această mare Coaliţie. Este facil să afirmi că judeţul Timiş este dominat de un curent doctrinar sau de altul fără a avea la bază rezultatele ultimelor alegeri şi mai ales cercetări sociologice serioase, actualizate la situaţia politică, economică şi socială din vestul ţării”, spune Grindeanu.
 
„Declaraţii entuziaste, dar imature”
 
„În urmă cu numai 3 zile, la nivel naţional au fost date publicităţii sondajele de opinii care creditează USL cu peste 60 % din preferinţele electoratului român, în timp ce PDL este plasat în jurul unui procent derizoriu de 10 %. Este cert că noua construcţie politică a opoziţiei unită întruneşte o simpatie publică imensă, care trebuie consolidată inclusiv la nivelul judeţului Timiş, prin programe şi soluţii concrete, prin armonizarea punctelor de vedere ale liderilor coaliţiei şi printr-o conlucrare fără fisuri (posibil speculate de PDL) a social-democraţilor şi liberalilor. De aproape trei ani, PSD şi PNL colaborează, la nivel administrativ, excelent la nivelul CJT, al Primăriei Timişoara şi al multor localităţi din judeţ. Nici noi şi nici liberalii nu cred că ne dorim ca anumite declaraţii entuziaste, dar imature, să dea satisfacţie PDL-ului, un partid anacronic şi fără perspectivă, dar extrem de atent în a nu oferi soluţii românilor, ci în a încerca să dinamiteze USL. În concluzie, propunem să aşteptăm sondajele din vara acestui an, conform protocolului semnat de liderii naţionali ai USL, pentru desemnarea candidaţilor comuni pentru alegerile locale din 2012, care avem convingerea că vor arăta adevărata forţă şi valoare a PSD – ului în Timiş”, mai spune Grindeanu, în comunicatul remis presei, pe care-l semnează ca prim-vicepreşedinte al PSD Timiş. 
 

Comentarii

comentarii