Acasă Actualitate Nu numai COVID-19 îi ține pe elevi acasă! În ce condiții pot...

Nu numai COVID-19 îi ține pe elevi acasă! În ce condiții pot fi suspendate cursurile? Răspunsul ISJ Timiș

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Județean Timiș susține că suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică se poate face nu numai din cauza COVID19, ci și în anumite cazuri, așa cum se menționează în ROFUIP, după modificarea de săptămâna trecută.

a) La nivel individual, până la terminarea semestrului II al anului şcolar 2021-2022, la cererea părintelui, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant, în cazul în care elevul suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/ autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, tratament imunosupresiv, alte afecţiuni cronice, afecţiuni asociate cu imunodepresie moderată sau severă cum ar fi: transplant, afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor, imunodeficienţe primare sau dobândite, alte tipuri de tratamente imunosupresoare. 

În această situaţie activitatea didactică se va desfăşura în sistem hibrid.

b) La nivelul unor formaţiuni de studiu – grupe/clase din cadrul unităţii de învăţământ, precum şi la nivelul unităţii de învăţământ – la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administraţie al unităţii, cu informarea inspectorului şcolar general/al municipiului Bucureşti, respectiv cu aprobarea inspectorului şcolar general şi informarea Ministerului Educaţiei.

c) La nivelul grupurilor de unităţi de învăţământ din acelaşi judeţ/municipiul Bucureşti – la cererea inspectorului şcolar general, cu aprobarea ministerului.

d) La nivel regional sau naţional, prin ordin al ministrului educaţiei, ca urmare a hotărârii comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, respectiv Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU/CNSU), după caz.

“Suspendarea cursurilor se face nu doar pentru COVID19 și în funcție de situația excepțională, ce determină suspendarea. Suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică la nivel individual se realizează la propunerea directorului cu aprobarea consiliului de administraţie. Până la terminarea semestrului II al anului şcolar 2021-2022- în cazul suspendării la nivel individual, dacă părintele – reprezentantul legal solicită.

Cursurile şcolare faţă în faţă pot fi suspendate pe o perioadă determinată, potrivit reglementărilor aplicabile la nivelul unor formaţiuni de studiu – grupe/clase din cadrul unităţii de învăţământ, precum şi la nivelul unităţii de învăţământ, în situaţii obiective, cum ar fi epidemii, intemperii, calamităţi, alte situaţii excepţionale”, atenționează prof. Aura Danielescu, inspector șef al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Comentarii

comentarii